Mi a cascara? Hol kapható?

Refundo.hu

Ahogy hazánkban is egyre nő az igény a különleges kávékra, úgy találhatjuk meg a kávékhoz szorosan kötődő egyéb ínyencségeket a piacon. Ilyen a cascara is.

Kávégyümölcs szárított héja és az elkészült tea

Mi is az a cascara?

A cascara spanyol eredetű szó, jelentése héj vagy maghéj. Magyarul kávégyümölcs tea vagy kávécseresznye tea néven is szokták említeni.A cascara tulajdonképpen szárított kávécseresznye. A kávébabokat gyümölcshús veszi körül, mielőtt előkészítik pörköléshez. Amikor a kávébabokról eltávolítják a gyümölcshúst, egyes esetekben nem dobják ki a gyümölcsöt, hanem kiszárítják. Ezt később teaként elkészítve fogyasztják.

Valóban kávé íze van a kávégyümölcs teának?

Meglepő módon a cascara ízére nem jellemző a kávéíz. Jóval kevesebb koffeint tartalmaz, mint a kávé. Cukor nélkül is kellemes. Színe sötét vöröses. Gyümölcsteaként tökéletesen megállja a helyét.

Hol kapható kávégyümölcs tea (cascara)?

Ha kávégyümölcs teára fáj a fogunk, bizony kicsit keresgélni kell. Nálunk, Magyarországon még nem annyira elterjedt, legalábbis az én tapasztalatom ez. Viszont érdemes kipróbálni és megkóstolni. Nekem ízlett. 🙂

Cascara - Kávégyümölcs teaAhol a cascara-t megvásárolhatjuk: The Coffee Hub Budapest webshop

Itt 80 g-os kiszerelésben kaphatunk kávégyümölcs teát. Én is innen szereztem be.

A felhasználási javaslat szerint nagyjából 3 dl, kb. 95 ˚C-os vízhez 2-3 teáskanálnyi cascara-t tegyünk. Majd hagyjuk állni 4-5 percig. Néha kavarjuk meg egy kicsit. Ezt követően szűrjük le, és már fogyasztható is a kávégyümölcs tea.

Igazából én le sem szűrtem a teát, mert a cascara leült a kancsó aljára, így könnyen kiönthettem magamnak a teát egy csészébe.

Próbáld ki te is!
Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük