Mi a cascara? Hol kapható?

DXN kávé

Ahogy hazánkban is egyre nő az igény a különleges kávékra, úgy találhatjuk meg a kávékhoz szorosan kötődő egyéb ínyencségeket a piacon. Ilyen a cascara is.

Kávégyümölcs szárított héja és az elkészült tea

Mi is az a cascara?

A cascara spanyol eredetű szó, jelentése héj vagy maghéj. Magyarul kávégyümölcs tea vagy kávécseresznye tea néven is szokták említeni.

A cascara tulajdonképpen szárított kávécseresznye. A kávébabokat gyümölcshús veszi körül, mielőtt előkészítik pörköléshez. Amikor a kávébabokról eltávolítják a gyümölcshúst, egyes esetekben nem dobják ki a gyümölcsöt, hanem kiszárítják. Ezt később teaként elkészítve fogyasztják.

Valóban kávé íze van a kávégyümölcs teának?

Meglepő módon a cascara ízére nem jellemző a kávéíz. Jóval kevesebb koffeint tartalmaz, mint a kávé. Cukor nélkül is kellemes. Színe sötét vöröses. Gyümölcsteaként tökéletesen megállja a helyét.

Hol kapható kávégyümölcs tea (cascara)?

Ha kávégyümölcs teára fáj a fogunk, bizony kicsit keresgélni kell. Nálunk, Magyarországon még nem annyira elterjedt, legalábbis az én tapasztalatom ez. Viszont érdemes kipróbálni és megkóstolni. Nekem ízlett. 🙂

Cascara - Kávégyümölcs tea

Ahol a cascara-t megvásárolhatjuk: The Coffee Hub Budapest webshop

Itt 80 g-os kiszerelésben kaphatunk kávégyümölcs teát. Én is innen szereztem be.

A felhasználási javaslat szerint nagyjából 3 dl, kb. 95 ˚C-os vízhez 2-3 teáskanálnyi cascara-t tegyünk. Majd hagyjuk állni 4-5 percig. Néha kavarjuk meg egy kicsit. Ezt követően szűrjük le, és már fogyasztható is a kávégyümölcs tea.

Igazából én le sem szűrtem a teát, mert a cascara leült a kancsó aljára, így könnyen kiönthettem magamnak a teát egy csészébe.

Próbáld ki te is!

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.