Latte Art képzésen a Barista Campus-on
Már egy ideje a gondolataimban volt, hogy elvégezzek egy latte art képzést. Ahogy általában lenni szokott az emberekkel, én is csak halasztgattam a dolgot. Végül jött egy nagyszerű alkalom és úgy döntöttem, végre belevágok és Csömörön, a Barista Campus-on végzem el az 1 napos latte art képzést.
Élménybeszámoló a Latte Art képzésről
A helyszín
A képzés délelőtt 10 órakor kezdődött Csömörön, a Csalogány utca 27. szám alatt. 2 órával hamarabb elindultam itthonról, ha esetleg útközben eltévednék. Jól is tettem, mert odafele sikerült rossz hévre szállnom. Viszont ennek a malőrnek köszönhetően pontosan érkeztem a helyszínre.
Egy nagyon barátságos házban töltöttük el a napot, ahová sok-sok napfény szűrődött be. Én személy szerint nagyon szeretem az ilyen napfény járta helyiségeket. Ilyen környezetben tényleg öröm a tanulás!
Aki a latte art tudását átadta
A trénerünk Ferenczi Attila volt, aki a 2016-os Magyar Barista Bajnokságon a 2. helyezést érte el. A latte art tudományát az egyik legjobbtól tanulhattuk. Azt kell mondanom, meg is lett az eredménye.
Ilyen finom volt az ebéd
A képzés árában benne volt az ebéd is. Én görög salátát ettem rántott sajttal. Tudom, egy latte art képzésen az ebéd csak sokadlagos szempont, de azért valljuk be, a komfortérzetet igencsak tudja növelni egy finom ebéd. 🙂
Gyakorlás kifulladásig
Egész nap gyakoroltuk a latte art készítését. Az első próbálkozásaim rémesek voltak. A nap végére azonban sikerült néha egészen jó mintát összehozni. Leginkább 2 féle mintát gyakoroltunk, a szív és a tulipán öntési technikáját.
Ha valaki azt gondolja, hogy a latte art egyszerű, az nagyon téved. Külső szemlélőként valóban olyan egyszerűnek tűnik. Azonban, amikor mi magunk készítjük a mintát, akkor jövünk rá igazán, hogy ezt nem lehet elégszer gyakorolni.
Néhány az alkotásaim közül, illetve a fejlődési folyamat:
A latte art-nál nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyen tejhabot készítünk. Nem egyszer fel sem használhattam a tejhabot, amit készítettem. Csak annyi volt rá a válasz: KUKA. De legalább valóban kellően sokszor gyakorolhattam a tejhabosítást és a végén már egészen jól ráéreztem erre is. Nem bántam, hogy néhányszor feleslegesen dolgoztam, hiszen ez is a gyakorlás része volt.
Attila, a latte art trénerünk nagyon sokat segített a tökéletes tejhab elkészítésében és az öntési technika elsajátításában. Nem hagyott ránk semmit. Mindig igyekezett megértetni velünk a folyamatot. Ha valami nem sikerült, akkor átbeszéltük, hogy vajon miért nem sikerülhetett.
Véleményem a Barista Campus Latte Art képzéséről
Összességében elmondhatom, hogy nagyon kellemesen csalódtam. Egy rendkívül gyakorlatias latte art képzésben volt részem. Rengeteget tanultam. Családias hangulatban telt el a nap és a kis létszámnak köszönhetően nagyon hatékony volt mindenki. Mindenkire jutott kellő idő és annyit gyakorolhattunk, amennyit csak bele tudtunk zsúfolni a napba.
A nap végén mindenki átvehette a latte art képzés elvégzéséről, a Barista Campus által kiállított oklevelét.
És elkészült a közös csoportkép is. 🙂
Kinek ajánlom a Barista Campus-t?
Aki azt szeretné, hogy a tanfolyam teljes ideje alatt (legyen szó akár barista tanfolyamról vagy latte art képzésről) megkapja a fejlődéséhez szükséges kellő figyelmet, annak a Barista Campus képzéseit jó szívvel ajánlom.
Eleinte kétkedve fogadtam, hogy csak alig páran vagyunk a képzésen, de rá kellett jönnöm, hogy igazán csak így lehet megtanulni a kávékészítés mesterségét. Nekem nagyon tetszett mind a helyszín, mind pedig az oktatás színvonala.