Latte Art képzésen a Barista Campus-on

DXN kávé

Már egy ideje a gondolataimban volt, hogy elvégezzek egy latte art képzést. Ahogy általában lenni szokott az emberekkel, én is csak halasztgattam a dolgot. Végül jött egy nagyszerű alkalom és úgy döntöttem, végre belevágok és Csömörön, a Barista Campus-on végzem el az 1 napos latte art képzést.

Élménybeszámoló a Latte Art képzésről

A helyszín

A képzés délelőtt 10 órakor kezdődött Csömörön, a Csalogány utca 27. szám alatt. 2 órával hamarabb elindultam itthonról, ha esetleg útközben eltévednék. Jól is tettem, mert odafele sikerült rossz hévre szállnom. Viszont ennek a malőrnek köszönhetően pontosan érkeztem a helyszínre.

Latte art képzés: Barista Campus, Csömör

Egy nagyon barátságos házban töltöttük el a napot, ahová sok-sok napfény szűrődött be. Én személy szerint nagyon szeretem az ilyen napfény járta helyiségeket. Ilyen környezetben tényleg öröm a tanulás!

Latte art képzés: Barista Campus helyszín

Aki a latte art tudását átadta

A trénerünk Ferenczi Attila volt, aki a 2016-os Magyar Barista Bajnokságon a 2. helyezést érte el. A latte art tudományát az egyik legjobbtól tanulhattuk. Azt kell mondanom, meg is lett az eredménye.

Ilyen finom volt az ebéd

A képzés árában benne volt az ebéd is. Én görög salátát ettem rántott sajttal. Tudom, egy latte art képzésen az ebéd csak sokadlagos szempont, de azért valljuk be, a komfortérzetet igencsak tudja növelni egy finom ebéd. 🙂

Ebédelés a Barista Campuson

Gyakorlás kifulladásig

Egész nap gyakoroltuk a latte art készítését. Az első próbálkozásaim rémesek voltak. A nap végére azonban sikerült néha egészen jó mintát összehozni. Leginkább 2 féle mintát gyakoroltunk, a szív és a tulipán öntési technikáját.

Ha valaki azt gondolja, hogy a latte art egyszerű, az nagyon téved. Külső szemlélőként valóban olyan egyszerűnek tűnik. Azonban, amikor mi magunk készítjük a mintát, akkor jövünk rá igazán, hogy ezt nem lehet elégszer gyakorolni.

Néhány az alkotásaim közül, illetve a fejlődési folyamat:

Latte art képzés: Latte art tulipán kezdetben

Latte art képzés: Latte art tulipán némi gyakorlás után

Latte art képzés: Latte art tulipán a nap végén

A latte art-nál nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyen tejhabot készítünk. Nem egyszer fel sem használhattam a tejhabot, amit készítettem. Csak annyi volt rá a válasz: KUKA. De legalább valóban kellően sokszor gyakorolhattam a tejhabosítást és a végén már egészen jól ráéreztem erre is. Nem bántam, hogy néhányszor feleslegesen dolgoztam, hiszen ez is a gyakorlás része volt.

Latte art gyakorlás

Attila, a latte art trénerünk nagyon sokat segített a tökéletes tejhab elkészítésében és az öntési technika elsajátításában. Nem hagyott ránk semmit. Mindig igyekezett megértetni velünk a folyamatot. Ha valami nem sikerült, akkor átbeszéltük, hogy vajon miért nem sikerülhetett.

Véleményem a Barista Campus Latte Art képzéséről

Összességében elmondhatom, hogy nagyon kellemesen csalódtam. Egy rendkívül gyakorlatias latte art képzésben volt részem. Rengeteget tanultam. Családias hangulatban telt el a nap és a kis létszámnak köszönhetően nagyon hatékony volt mindenki. Mindenkire jutott kellő idő és annyit gyakorolhattunk, amennyit csak bele tudtunk zsúfolni a napba.

A nap végén mindenki átvehette a latte art képzés elvégzéséről, a Barista Campus által kiállított oklevelét.

Barista Campus, Latte Art oklevél

És elkészült a közös csoportkép is. 🙂

Elvégeztük a Latte Art képzést a Barista Campuson

Kinek ajánlom a Barista Campus-t?

Aki azt szeretné, hogy a tanfolyam teljes ideje alatt (legyen szó akár barista tanfolyamról vagy latte art képzésről) megkapja a fejlődéséhez szükséges kellő figyelmet, annak a Barista Campus képzéseit jó szívvel ajánlom.

Eleinte kétkedve fogadtam, hogy csak alig páran vagyunk a képzésen, de rá kellett jönnöm, hogy igazán csak így lehet megtanulni a kávékészítés mesterségét. Nekem nagyon tetszett mind a helyszín, mind pedig az oktatás színvonala.

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.