Barista tanfolyam az illy színeiben

DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

illy Universita del Caffe

Lehetőséget kaptam arra, hogy egy világhírű olasz kávé cég, az illy tananyagai alapján tovább mélyítsem kávé témában megszerezett tudásomat és tapasztalataimat az Universitá del Caffé (UDC) barista tanfolyamának elvégzésével.

A legelső blogbejegyzésemben írtam is, hogy fontosnak tartom a szakmai felkészültséget. Ha már arra vállalkoztam, hogy egy mindent átfogó kávé blog szerkesztője leszek, ennek a szakmai felkészültségnek nekem is eleget kell tennem. Szeretném, ha ezentúl még hasznosabb és hitelesebb cikkeket írhatnék a blogomban.

Úgy tervezem, hogy a kávészakértő kurzussal kapcsolatban is részletesen beszámolok arról, milyen egy barista képzés az Universitá del Caffé filozófiája szerint, mely az illycafé szárnyai alól nőtte ki magát. Tényleg izgatottan várom, mit tartogat számomra a 3 teljes nap, amit a kávéról való tanulással tölthetek. 🙂

Mit kell tudni az illy-ről és az Espresso Kft.-ről?

illy cappuccino

Mivel nekem sem mindegy, milyen barista képzésen veszek részt, szeretek kicsit körbenézni, felkészülni.

Azt már tudom, hogy az Espresso Kft. az illy magyarországi képviselője. A cég weboldala leginkább webáruházként funkcionál, melyben megvásárolhatóak a különböző barista kellékek, eszközök. Személyes vásárlásra is van lehetőség Budapesten és Kecskeméten egyaránt.

Abban viszont kevésbé voltam tájékozott, hogy az illy kávékészítési tudománya már több évtizedre nyúlik vissza. Alapítója a magyar származású Illy Ferenc volt 1933-ban. Fia, Ernesto Illy volt az, akinek a kezdeményezésére létrehozták az Universitá del Caffé-t, ahol a barista tanfolyamot is végezni fogom.

Az Universitá del Caffé barista képzése

illy barista tanfolyam

Amennyire sikerült utánanéznem, az UDC 2003 óta tart képzéseket, 26 országban. Barista tanfolyamaikat már több, mint 100 000-en látogatták. Úgy gondolom, nem kevés tapasztalatra tehettek szert ez idő alatt. Ezt a tudást most már Magyarországon is megkaphatjuk.

Időtartam: 3 nap, 9-16 óra között

Ár: 71 000 Ft + Áfa (2015. augusztusi adat)

Helyszín: Budapest, 13. ker. Hegedűs Gyula u. 92.

Kedvezmények:

A résztvevők egy 10 000 Ft értékű ajándékutalványt kapnak. Az utalványt az espressoshop.hu-n  lehet levásárolni majd.

Amit még érdemes tudni:

A barista tanfolyam elvégzése után a hallgatók nemzetközileg elismert diplomát kapnak. A diplomát az Universitá del Caffé bocsátja ki.

A képzést minimum 10 fő jelentkezése esetén indítják.

JELENTKEZÉS A BARISTA KÉPZÉSRE ITT!

(Ami engem illet, nagyon szeretném, hogy már a 2015 szeptemberében kezdődő tanfolyamon is meglegyen a létszám, hiszen ekkorra tervezem, hogy részt veszek rajta. 🙂 )

Folytatása következik

Barista kávéJelen cikk megírásakor még valamivel több, mint egy hónap van az Universitá del Caffé barista tanfolyamának kezdeti időpontjáig, melyet Budapesten, a XIII. kerületben fogok elvégezni 2015. szeptember 28., október 5. és 12. dátummal.

A soron következő cikkeimben be szeretnék számolni arról, hogy hogyan zajlott le a képzés és mik a tapasztalataim. Ezeket ugyanúgy itt, a legjobb kávé blogomban fogom közzétenni.

(A cikkben megjelent képeket az Espresso Kft. bocsátotta rendelkezésemre.)

A cikksorozat további részeit az alábbi linkekre kattintva olvashatod el:
Váljunk igazi baristákká!
A kávékóstolástól a latte artig vezető út
Összefoglaló az illy barista tanfolyamról


DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

One Response

  1. Tamás augusztus 27, 2015

Hozzászólások