Hogy néz ki a kávé?

DXN kávé

Mindenki tudja, hogy néz ki a kávé. Amikor a kávé szót halljuk, többnyire az italra gondolunk, amit jóízűen elfogyasztunk. Ha pedig nem a fenséges élénkítő ital jut az eszünkbe, akkor a barna színű kávéőrlemény vagy a kávészemek jelennek meg képzeletünkben.

Ha arra gondolunk, hogy néz ki a kávé, nem biztos, hogy tudatában vagyunk annak, valójában hogy néz ki. Éppen ezért most hoztam néhány képet, amik arra hivatottak, hogy megmutassák a kávé igazi énjét.

A kávé elegáns átváltozása

A kávécserje hosszú hónapok után virágzásnak indul. A fehér virágokból lesz később a kávécseresznyeként ismert termés.

A kávé fehér virága

A kávécseresznyék eleinte zöld színűek, mint a legtöbb éretlen termés kezdetben.

Éretlen kávécseresznyék

Ahogy a cseresznyék kezdenek megérni, színük is zöldről szép pirosasra változik.

Érett kávécseresznyék

Csak ezután kezdik a cseresznyék belsejéből kinyerni a még nyers kávébabokat.

Kávécseresznyék feltörése

Amíg a kávébabokat nem pörkölik meg, addig színük is fakó, világos. A pörkölés különböző fázisaiban a nyers kávébabok egyre sötétebb színűek lesznek.

Nyers és pörkölt kávébabok

A pörkölt kávébabokból pedig a már jól ismert feketét kapjuk, mely nap mint nap a reggeli rituálénk része.

Fekete kávé

A kávé ezer arca

Tehát, amikor legközelebb a kávéra gondolunk, már azt is fogjuk tudni, milyen a virága, hogy néz ki a kávécseresznye és milyenek a nyers és a pörkölt kávészemek.

Ezt tovább tudjuk fokozni azzal, hogy különbséget teszünk az olyan kávéfajok között, mint az arabica vagy a robusta. Eldönthetjük, hogy klasszikus kávét iszunk, vagy az instant változatot választjuk. De még megemlíthetjük a koffeines és a koffeinmentes változatokat is.

Ha kávéról van szó, nagyon színes a paletta. Ami biztos, hogy a csészénkbe kerülő kávénk mindegyike fehér virágokként kezdik, amik aztán kávécseresznyékké érnek, melyből a kávébabokat nyerik. Elegáns átváltozás egy aromás fekete bűvkörében.

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.