Zöld kávé tények és tévhitek

Refundo.hu

A zöld kávénak sokan különleges jelentőséget tulajdonítanak. Vannak, akik a fogyókúrájukban használják. Vannak, akik csak ki szeretnék próbálni, milyen a zöld kávé.

A zöld kávé körül sok misztérium kering, kezdve a hatásán, színén keresztül egészen az ízéig. Járjunk utána, mitől olyan felkapott napjainkban ez a különlegesnek hitt étrend kiegészítő.

Miért hívják zöld kávénak?

A zöld kávé tulajdonképpen maga a nyers kávébab, ami még nincs megpörkölve. Ám ez önmagában még nem jelenti azt, hogy egészségesebb lenne csak azért, mert nyers.Ami miatt egészségre gyakorolt jótékony hatást tulajdonítanak, az leginkább a zöld kávéban magasabb koncentrációban megtalálható klorogénsav. A klorogénsav keresési statisztikája az utóbbi években emelkedett meg.

A zölden megfőzött kávé íze nem hasonlít a pörkölt kávé aromájához. Inkább a növényi íz dominál benne. Valljuk be, ez nem éppen a kávérajongók álma.

Nyers, zöld kávé

Valóban zöld színű a zöld kávé?

A pörköletlen kávészemek zöld színűek ugyanúgy, ahogyan az éretlen kávécseresznye is. Tehát valóban enyhén zöldes-sárgás színük van a nyers kávészemeknek. Innen ered az elnevezésük.

A zöld kávé a fogyókúrában

Elsősorban a fogyókúrában örvend a legnagyobb népszerűségnek a zöld kávé. Aki zöld kávét fogyaszt, szinte biztos, hogy azért teszi, mert karcsúbb idomokról álmodik.A fogyókúrával kapcsolatban a személyes véleményem az, hogy nincs az a csodaszer, ami lefogyasszon akkor, ha mellette nem tornázol és nem étkezel egészségtudatosan. Egyetlen csodabogyó nem tudja ellensúlyozni az egész napos mozgáshiányt és egyoldalú étkezést.

A zöld kávé valóban segíthet a fogyásban, de csak akkor, ha fogyasztása mozgással és következetes táplálkozási szokások kialakításával jár.

A zöld kávé mellett másik hasonlóan egészséges kávé, a ganoderma kávé szintén segíthet a fogyásban. Ráadásul a ganoderma kávénak valóban kávé íze van. 🙂

A zöld kávé hatása

A zöld kávé hatása nem sokban tér el a hagyományos kávé hatásától. Mivel a zöld kávé magasabb koncentrációban tartalmazza a klorogénsav nevezetű antioxidánst, ezért hatása nagyobb fokú.

A klorogénsav erős szabadgyök-fogó tulajdonsággal bír. Ezáltal lassítja az öregedést, csökkenti az érrendszeri, valamint emésztési és daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.Méregtelenítő hatásának köszönhetően segít a fogyásban is.

Zöld kávészemek. Valóban segít a zöld kávé a fogyásban?

Zöld kávé vélemények azoktól, akik már itták vagy ették

Különböző fórumokon elolvastam, kinek, milyen tapasztalata van a zöld kávéval kapcsolatban. Vannak, aki átverésnek tartják és vannak, akik igazi csodaszernek. Elsősorban fogyókúrás tapasztalatokról esett szó, de voltak, akik említést tettek a zöld kávé ízvilágáról is.

A zöld kávé íze lágyabb, kissé savanykás és nem hasonlít a megszokott kávéízhez.

Volt, aki étvágycsökkentő hatást tulajdonított a zöld kávénak és valóban segítette a fogyásban. Azonban olyan véleményt is olvastam, aki hízást tapasztalt, viszont energikusabb lett.

Szerintem a zöld kávé tapasztalatok is azért ennyire eltérőek, mert az ember szervezete mindenkinél máshogy reagál erre a kávéra. Ezért fordulhat elő egyeseknél a hízás, míg többségében inkább a fogyás a jellemző.

Milyen kiszerelésben kapható zöld kávé?

Mivel eddig még soha nem ittam vagy ettem zöld kávét, azért a termékek tekintetében sem tudok véleményt formálni. Amiről sokat lehet olvasni, az a zöld kávé kapszula. Ritkább esetben kapható zöld kávé kivonat és szemes zöld kávé is.

Zöld kávé kivonat márka:

 • Pure Super Green Coffee kivonat

Zöld kávé kapszula márkák:

 • Herz zöld kávé kapszula
 • Netamin zöld kávé kapszula
 • Biotech zöld kávé kapszula
 • Vita Crystal zöld kávé kapszula
 • Jutavit zöld kávé tabletta

Zöld kávé szemes vagy őrölt kiszerelésben:

 • Santos szemes zöld kávé
 • Rossini őrölt zöld kávé
 • Chen zöld kávé tea

Hogyan állítják elő a zöld kávé kivonatot?

A zöld kávé kivonat előállítása a kávészemek vízbe áztatásával veszi kezdetét. Ez nagyon hasonlít a koffeinmentesítés egyik eljárására. Az áztatással kivonják többek között a koffeint. Ezt követi a szárítás, aminek következtében egy magas koncentrációjú zöld kávé kivonatot nyerünk.

Érdemes-e zöld kávét fogyasztani?

Azt gondolom, hogy érdemes kipróbálni a zöld kávét, de tartsuk szem előtt, hogy nem csodaszerről van szó. Valóban segíthet a fogyásban és magas antioxidáns tartalma jótékony hatással van az egészségünkre. Figyeljünk arra, honnan szerezzük be a megfelelő zöld kávé terméket.


Similar Posts

3 Comments

 1. Kávécseresznye??? Kávébab, nemde? Szerintem nincs ilyen kávé meg olyan kávé, csak a termőhelyben és a pörkölés módjában van különbség. Ma megkóstoltam a fele zöld fele pörkölt kávét, és nem vagyok tőle elragadtatva. Gyengébb, mint a megszokott. Valamikor a boltokban lehetett nyerskávét kapni, úgy 30-40 évvel ezelőtt.

 2. Kedves Anita!
  Tegnap kezdtem a zöld-kávé őrlemény forrázással előállított italát fogyasztani. Hiányolom belőle a koffein kesernyés ízét, ez inkább édeskés. Nem is élénkít egyáltalán, és növelte a gyomor korgásomat, éhség-érzetemet. Ennél egy pohár ásványvízzel is jobban járnék. Forgalmazó: Discovery Bliss kft. Brazíliából származik, Lengyelországban csomagolták.
  Üdv.,
  Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük