A zöld kávé titka

A mai cikkben egyik vendég blogoló, Andi történetét olvashatod el a kávéval kapcsolatos fogyókúrás tapasztalatain keresztül:

Nagyon kevés ember elégedett a testével, ez alól én sem vagyok kivétel. Eszméletlen sok marketing célú álhír terjeng az interneten hatalmas súlyleadásokat bizonygatva. Mindig jókat mosolygok rajtuk. Az én történetem is hasonlónak tűnhet az olvasók számára, de egy valamiben biztos, hogy eltér – abban, hogy valós.

Zöld kávé és fogyókúra

Úgy tizenöt éves koromra értem el azt a súlyt, melyet aztán évekig meg is tartottam. Nem voltam se kövér, se sovány. Aztán a mérleg egyszer csak megőrült alattam.Igazán aktív életmódot folytatok, végiggondolva tulajdonképpen minden olyan sportot megkíséreltem életem során, amelybe belefutottam. Különböző tánc stílusokat próbáltam ki, öttusáztam, labdajátékok széles skálájával ismerkedtem (röplabdával, kosárlabdával, kézilabdával, sőt még fociztam is), imádok korcsolyázni és még inkább vonz a motorsport és a lovaglás. Évről-évre jártam sítáborokba és belekóstoltam a küzdősportok világába is.

Egyszóval a mozgáshiány biztos nem volt ok az elhízásomra. Ellenben rengeteget nassoltam! Emellett pedig sok-sok zsíros, egészségtelen ételt fogyasztottam. Aztán egy napon azon kaptam magam amikor belenéztem a tükörbe, hogy sport ide vagy oda, jócskán sikerült felszednem magamra a kilókat. Elhatároztam, hogy ledolgozom. Na de hogy? Hiszen így is sokat mozgok, így kizárólag az étkezési szokás változtatása jöhetett szóba.

A szénhidrát fogyasztást minimalizáltam és rászoktam a kávézásra. Rengeteg helyen olvasni a neten, hogy milyen ételek fogyasztásával lehet „felrobbantani a zsírt” – véleményem szerint ezek legtöbbje félrevezetés. Nem attól fogsz fogyni, hogy egy bizonyos ételt eszel, hanem hogy amellett elhagyod azokat, amelyek hizlalnak és mellette mozogsz. Ez az alapja, amelyet ki lehet egészíteni különböző módszerekkel. Én a kávé mellett döntöttem, hiszen egyértelműen bizonyított, hogy segíti az anyagcserét.

Zöld kávé titkai

A hagyományos feketekávét választottam, ami nemcsak hogy élénkített, de úgy vélem valóban felgyorsította afogyókúrámat – 58 kiló voltam, most pedig 46 vagyok, amit körülbelül négy hónap leforgása alatt értem el. A zöld kávé hatásáról sajnos későn jutott el hozzám a hír, így személyesen nem tudtam kipróbálni annak fogyasztó hatását, de igencsak felkeltette az érdeklődésemet. Alaposan utána olvastam. Elsősorban fórumokon és blogokon igyekeztem választ kapni a kérdésre – valóban olyan hatásos, mint ahogy állítják? Az, hogy sok mindenkit érdekel a zöld kávé és a klorogénsav, a statisztikai adatok is egyértelműen bizonyítják.Azt, hogy a klorogénsavnak köszönhetően a szénhidrát zsírrá alakulását megakadályozza vagy valami másnak a pozitív hatása a fogyás, nem sikerült kiderítenem. Azonban az egyértelműen kiderült, hogy akik kipróbálták, meg voltak elégedve a termékkel és bátran ajánlották mások számára is. Végül pedig egy érdekességgel szeretném zárni rövid beszámolómat. Az ismerőseim körében is sikerült találnom valakit, aki bár elsősorban nem fogyás céljából, de kipróbálta a zöld kávét és azóta is fogyasztja. Nem volt teljesen meggyőződve afelől, hogy a kávé hatására, de ő maga is rövid időn belül súlyleadást tapasztalt.

Bármiben is rejlik a zöld kávé titka, aki fogyókúrát tervez, mindenképpen érdemes kipróbálnia – utána pedig a hatásáról ne felejtsetek el beszámolni! Bár én már nem szeretnék többet leadni, de már csak az íze végett is megkóstolom.


Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük