Különleges jegeskávé forróság idejére
Ha nagyon melegünk van és már alig bírjuk a kánikulát, aranyozzuk be a napunkat egy finom jegeskávéval. Azonban most nem egy hétköznapi jegeskávé receptet hoztam.
Ez a jegeskávé recept 2 dolog miatt igazán különleges:
- Jégkockának nem vizet fagyasztunk le, hanem magát a kávét
- A kávéban ganoderma gyógygomba található, ami lúgosítja a szervezetet
Jegeskávé recept, ahogy én szeretem
A jegeskávét kedvenc ganodermás kávémból, a DXN Zhi Cafe Classic-ból készítettem.
Hozzávalók:
- 1 tasak Zhi Cafe Classic
- 1,5 dl víz
- tej ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Az elkészítés rendkívül egyszerű.
1,5 dl forró (max. 80 °C) vízbe beletesszük az egy tasak Zhi Cafe Classic filteres kávét és 5-10 percig hagyjuk ázni.
A Zhi Cafe Classicban már eleve van cukor, de én még szoktam hozzáadni egy teáskanál cukrot, mivel a tej kicsit hígítja a kávét.
Miután kivettük a filtert az elkészült kávéból, kicsit megkeverjük. Ezt követően jégkockatartóba öntjük és elrakjuk pár órára a fagyasztóba.
Amint a kávé jégkockává fagyott, kivesszük és tetszés szerinti mennyiséget pohárba teszünk. A jégkockákat felöntjük tejjel.
Ahogy a jégkockák kezdenek felolvadni, úgy válik igazán finom jegeskávévá a frissítő italunk.
Jó tudni:
Ahhoz, hogy a ganoderma jótékony hatását kifejtse és ne károsodjon, maximum 80 ˚C vizet szabad használni a kávékészítéshez. Megnyugtató tény azonban, ha a ganodermás kávét lefagyasztjuk, a hatékonysága nem fog csökkenni, ezért a ganodermás jegeskávé valóban finom és egészséges kávé fog maradni.
Én ezt a jegeskávét kedvenc kávémból készítettem el, melyet már évek óta iszok, de természetesen kipróbálhatjuk hozzá bármelyik DXN instant kávét.
Kellemes kávézást! 🙂