Kávéscsésze, kávés bögre vagy pohár?

DXN kávé

Az igazi kávérajongóknak bizony az sem mindegy, hogy miből isszák a kávét. Ez lehet kávéscsésze, pohár vagy bögre. Ahogyan a boros poharaknak is megvan a funkciójuk és a kialakításuknak a miértje, ugyanúgy a kávénak is megvan a művészete, hogy éppen milyen kávéscsészében vagy pohárban tálalják a finom élénkítő italt.

Különféle kávéscsésze, bögre és pohár

Nemcsak a forma, de a pohár anyaga is meghatározza a kávézási élményt. Egy jól megválasztott kávéscsésze vagy bögre maradandó emlékeket hagyhat a kávézásról. Elengedhetetlen barista kelléknek tekinthetjük.

Espresso kávés pohár

Az espresso az egyik legnépszerűbb kávé ital, ezért a listánkat ezzel a pohárral kezdjük. Milyen az ideális eszpresszós pohár?

Espresso pohár, kávéscsésze

Mivel az eszpresszó kávé mennyisége a csészében 25 ml +/- 5 ml, ezért ezek a poharak kis méretűek. Anyaguk lehet üveg vagy porcelán. Esztétikai szempontból egy jól elkészített eszpresszó nagyon gusztusosan mutat üvegpohárban.

Cappuccino kávéscsésze

A cappuccino kávéscsésze nagyobb, mint az espresso-s pohár, de kisebb a latte pohárnál. Általában 180-200 ml-es, legtöbb esetben porcelán anyagú. A mérete és az anyaga biztosítja, hogy a cappuccino tökéletes ízharmóniában legyen az elfogyasztásakor.

Cappuccino csésze

Latte pohár

A klasszikus latte poharak anyaga átlátszó üveg. Miért? Hogy jól látszódjanak a különböző világos és sötét sávok a pohárban. A lattét sok tejjel készítik, ezért szükség is van a nagy méretű latte pohárra, ami minimum 2,5-3 dl-es.

Latte pohár

Különleges csészék, poharak, bögrék

A kávés bögréket és csészéket előszeretettel vásárolják nem csak kávézási céllal. Ez különösen igaz akkor, ha valamilyen különleges bögréről vagy design kávés csészéről van szó. A gyűjtők hamar lecsapnak egy-egy új kollekcióra vagy szóló design bögrére. A kínálat rendkívül változatos. Lehet mókás bögre, mint ez itt:

Nyuszis design kávés bögre

Vagy kifejezetten turistáknak készült:

Design bögre turistáknak

Esetleg egy visszafogottabb stílust képviselő:

Különleges kávés bögre

A design nem csak a bögrékre, hanem a kávéscsészékre is igaz:

Design kávés csésze

Az én kávés bögrém

Aki kávézik, biztosan megvan a kedvenc csészéje vagy bögréje, amiből a napi kávéját elfogyasztja. Nekem is van egy ilyen bögrém. A választásnál nálam egyik fontos szempont volt, hogy a kávé mellett sok tejet is lehessen beleönteni. A másik fontos szempont természetesen a design volt. Olyan bögrét kerestem, amit akár a saját fotóimnál is felhasználhatok háttér elemként vagy kiegészítve valamilyen alkotásomhoz, vagy csak egy kávés fotó kedvéért. Íme:

Az én kávés bögrém mókussal

Ahol kávéscsészéket, poharakat és bögréket lehet vásárolni

Összegyűjtöttem néhány helyet, webshopot, ahonnan a kávéscsészéket és poharakat beszerezhetjük. Igyekeztem azokat felsorolni, ahol különlegesebb választék van:

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.