Kávéscsésze, kávés bögre vagy pohár?

DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Az igazi kávérajongóknak bizony az sem mindegy, hogy miből isszák a kávét. Ez lehet kávéscsésze, pohár vagy bögre. Ahogyan a boros poharaknak is megvan a funkciójuk és a kialakításuknak a miértje, ugyanúgy a kávénak is megvan a művészete, hogy éppen milyen kávéscsészében vagy pohárban tálalják a finom élénkítő italt.

Különféle kávéscsésze, bögre és pohár

Nemcsak a forma, de a pohár anyaga is meghatározza a kávézási élményt. Egy jól megválasztott kávéscsésze vagy bögre maradandó emlékeket hagyhat a kávézásról. Elengedhetetlen barista kelléknek tekinthetjük.

Espresso kávés pohár

Az espresso az egyik legnépszerűbb kávé ital, ezért a listánkat ezzel a pohárral kezdjük. Milyen az ideális eszpresszós pohár?

Espresso pohár, kávéscsésze

Mivel az eszpresszó kávé mennyisége a csészében 25 ml +/- 5 ml, ezért ezek a poharak kis méretűek. Anyaguk lehet üveg vagy porcelán. Esztétikai szempontból egy jól elkészített eszpresszó nagyon gusztusosan mutat üvegpohárban.

Cappuccino kávéscsésze

A cappuccino kávéscsésze nagyobb, mint az espresso-s pohár, de kisebb a latte pohárnál. Általában 180-200 ml-es, legtöbb esetben porcelán anyagú. A mérete és az anyaga biztosítja, hogy a cappuccino tökéletes ízharmóniában legyen az elfogyasztásakor.

Cappuccino csésze

Latte pohár

A klasszikus latte poharak anyaga átlátszó üveg. Miért? Hogy jól látszódjanak a különböző világos és sötét sávok a pohárban. A lattét sok tejjel készítik, ezért szükség is van a nagy méretű latte pohárra, ami minimum 2,5-3 dl-es.

Latte pohár

Különleges csészék, poharak, bögrék

A kávés bögréket és csészéket előszeretettel vásárolják nem csak kávézási céllal. Ez különösen igaz akkor, ha valamilyen különleges bögréről vagy design kávés csészéről van szó. A gyűjtők hamar lecsapnak egy-egy új kollekcióra vagy szóló design bögrére. A kínálat rendkívül változatos. Lehet mókás bögre, mint ez itt:

Nyuszis design kávés bögre

Vagy kifejezetten turistáknak készült:

Design bögre turistáknak

Esetleg egy visszafogottabb stílust képviselő:

Különleges kávés bögre

A design nem csak a bögrékre, hanem a kávéscsészékre is igaz:

Design kávés csésze

Az én kávés bögrém

Aki kávézik, biztosan megvan a kedvenc csészéje vagy bögréje, amiből a napi kávéját elfogyasztja. Nekem is van egy ilyen bögrém. A választásnál nálam egyik fontos szempont volt, hogy a kávé mellett sok tejet is lehessen beleönteni. A másik fontos szempont természetesen a design volt. Olyan bögrét kerestem, amit akár a saját fotóimnál is felhasználhatok háttér elemként vagy kiegészítve valamilyen alkotásomhoz, vagy csak egy kávés fotó kedvéért. Íme:

Az én kávés bögrém mókussal

Ahol kávéscsészéket, poharakat és bögréket lehet vásárolni

Összegyűjtöttem néhány helyet, webshopot, ahonnan a kávéscsészéket és poharakat beszerezhetjük. Igyekeztem azokat felsorolni, ahol különlegesebb választék van:


DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások