Húsvéti képkeret díszítése kávészemekkel

DXN kávé

Húsvéthoz közeledve ismét egy kávés dekorációs ötletet hoztam. Ez pedig a húsvéti képkeret díszítése. Tulajdonképpen nem csak húsvétra, de bármely más ünnepre is megállja a helyét, ha másik képet használunk fel.

Alapanyagok a húsvéti képkeret díszítéséhez

Alapanyagok húsvéti képkeret díszítéséhez

  • papír (karton) képkeret
  • húsvéti szalvéta
  • kávészemek
  • olló
  • ragasztó (nem szükséges, hogy decoupage ragasztó legyen)
  • kicsi fa szívecske, de ez el is hagyható

Húsvéti képkeret díszítése lépésenként, fotókkal

A húsvéti képkeret díszítése nem nehéz. Inkább több türelmet igényel. De megéri, mert utána egy nagyon szép dekorációt kapunk, amit a húsvéti tojások mellé is tehetünk.

Első lépésként bontsuk ki a papír képkertünket és szedjük szét. A húsvéti szalvétánkon nézzük meg, hogy mely kivágást szeretnénk látni a képkeretben.

Ezután a szalvétánk egyik negyedéből vágjunk ki egy négyzet alakot úgy, hogy középre kerüljön az, ami a kép témája lesz.

Húsvéti képkeret díszítése - 1. lépés

Amikor pontosan elhelyeztük, amit a képben képzeltünk el, ragasszuk rá a szalvétát a hátlap elülső részére. Elég a szalvétának a négy sarkát egy-egy ragasztópöttyel rögzíteni, hogy magán a képen ne üssön át a ragasztó. Ha ez is megvan, a képkeretet ragasszuk rá a hátlapra.

Húsvéti képkeret díszítése - 2. lépés

Egy kis kitérő: Amikor épp valamilyen kávés dekorációt készítek, természetesen elmaradhatatlan közben a finom kávé kortyolgatása. Mire az alkotás végére érek, addigra a kávémat is megiszom. 🙂

Miután összeragasztottuk a képkeretet, jöhet a kávészemekkel való díszítés. Sorban haladva egyesével felragasszuk a kartonra. A körívnél a kávészemeket elforgatva is felragaszthatjuk. Nálam is néhány kávészem így került fel.

Húsvéti képkeret díszítése - 3. lépés

Húsvéti képkeret ragasztása kávészemekkel

A képkeret díszítése során az egész keretet bevonhatjuk kávészemekkel. Dönthetünk azonban úgy is, hogy a húsvéti képkeret valamelyik sarkába ragasztunk egy kisebb fadíszt. Nálam ez a kis fadísz egy szívecske lett.

A kávészemek felragasztásával gyakorlatilag el is készültünk a húsvéti képes dekorációval. Már csak azt kell eldöntenünk, hogy falra akasztva vagy asztalon látnánk szívesen.

A karton képkerethez jár két kiegészítő. Egyikkel a falra akaszthatjuk a képet, a másikkal pedig állítva rakhatjuk például asztalra, polcra. Én ez utóbbit választottam és a kép hátuljára ragasztottam fel a kitámasztót.

Húsvéti képkeret díszítése - 4. lépés

A végső eredmény pedig, a már elkészült húsvéti kép:

Húsvéti képkeret díszítése kávészemekkel

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.