Így készíts halloweeni kávés poharat

DXN kávé

Lassan itt a Halloween. Egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is ez az ünnep. Ha a kreativitás oldaláról fogjuk meg a témát, hoztam ma egy olyan ötletet, amellyel ezen esemény alkalmával tuti sikert arathatunk a kávézó közönség körében. Egész egyszerűen csak díszítsünk fel néhány kávés poharat és öltöztessük halloweeni köntösbe. Mutatom, én hogyan csináltam.

Halloween kávés pohár elkészítésének kellékei

  • egyszínű kávéscsésze vagy bögre
  • narancssárga és fekete akril vagy üveg festékek
  • ecsetek


Kávés pohár Halloweenre lépésről lépésre képekben

Mielőtt nekiesünk a pohárdíszítésnek, tisztítsuk meg a felületét a zsíros rétegektől. Így biztosíthatjuk a festék egyenletes eloszlását a poháron.

Ezt követően fessünk a pohárra üvegfestékkel vagy univerzális festékkel. Én akril festéket használtam ehhez. Rendszeres igénybevételhez inkább a tartósabb üvegfestéket javaslom. Ha csak alkalmakkor használjuk a poharakat és többnyire inkább dekorációként szolgál, az univerzális festékek is megfelelőek.

Az első réteg nem biztos, hogy kellően fedni fog.

Ezért tanácsos még egy, esetleg egy harmadik réteget is felvinni a pohárra. A rétegek felvitele között várjuk meg, míg megszárad a legutolsó réteg a poháron. A poharakat ne fessük teljesen be a pereméig. Azért azt mégsem szeretnénk, hogy valaki leigya a festéket a kávés pohárról. 🙂

Bármilyen halloweeni mintát kitalálhatunk. Én kétfélét választottam. Az egyik egy Halloween dísztök, a másik pedig nemes egyszerűséggel denevérek lettek. A Halloween pohár egyik füléhez pókhálót is biggyesztettem.

Igyekezzünk vékony ecsettel (akár még vékonyabb ecsettel, mint én) dolgozni, hogy pontosabb alakzatokat tudjunk készíteni.

Ha kész vagyunk a halloweeni kávés pohár díszítésével, hagyjuk több órát állni, hogy alaposan megszáradjon. Ezután fel lehet avatni egy finom kávéval. 🙂 A poharak mosogatógépben való elmosását nem javaslom, nehogy valami balul üssön ki és leoldódjon a festék a pohárról.


DXN termékek és törzsvásárlói regisztráció DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások