Így készíts halloweeni kávés poharat

DXN kávé

Lassan itt a Halloween. Egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is ez az ünnep. Ha a kreativitás oldaláról fogjuk meg a témát, hoztam ma egy olyan ötletet, amellyel ezen esemény alkalmával tuti sikert arathatunk a kávézó közönség körében. Egész egyszerűen csak díszítsünk fel néhány kávés poharat és öltöztessük halloweeni köntösbe. Mutatom, én hogyan csináltam.

Halloween kávés pohár elkészítésének kellékei

  • egyszínű kávéscsésze vagy bögre
  • narancssárga és fekete akril vagy üveg festékek
  • ecsetek


Kávés pohár Halloweenre lépésről lépésre képekben

Mielőtt nekiesünk a pohárdíszítésnek, tisztítsuk meg a felületét a zsíros rétegektől. Így biztosíthatjuk a festék egyenletes eloszlását a poháron.

Ezt követően fessünk a pohárra üvegfestékkel vagy univerzális festékkel. Én akril festéket használtam ehhez. Rendszeres igénybevételhez inkább a tartósabb üvegfestéket javaslom. Ha csak alkalmakkor használjuk a poharakat és többnyire inkább dekorációként szolgál, az univerzális festékek is megfelelőek.

Az első réteg nem biztos, hogy kellően fedni fog.

Ezért tanácsos még egy, esetleg egy harmadik réteget is felvinni a pohárra. A rétegek felvitele között várjuk meg, míg megszárad a legutolsó réteg a poháron. A poharakat ne fessük teljesen be a pereméig. Azért azt mégsem szeretnénk, hogy valaki leigya a festéket a kávés pohárról. 🙂

Bármilyen halloweeni mintát kitalálhatunk. Én kétfélét választottam. Az egyik egy Halloween dísztök, a másik pedig nemes egyszerűséggel denevérek lettek. A Halloween pohár egyik füléhez pókhálót is biggyesztettem.

Igyekezzünk vékony ecsettel (akár még vékonyabb ecsettel, mint én) dolgozni, hogy pontosabb alakzatokat tudjunk készíteni.

Ha kész vagyunk a halloweeni kávés pohár díszítésével, hagyjuk több órát állni, hogy alaposan megszáradjon. Ezután fel lehet avatni egy finom kávéval. 🙂 A poharak mosogatógépben való elmosását nem javaslom, nehogy valami balul üssön ki és leoldódjon a festék a pohárról.

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.