Kávés faliképek decoupage technikával

DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Szeretnél dizájnos kávés faliképeket készíteni a konyhába? Néhány szalvéta segítségével, decoupage technika alkalmazásával remek hangulatot varázsolhatsz. Lépésről lépésre, képekkel illusztrálva megmutatom, én hogyan csináltam. Először vegyük sorra, mire is lesz szükségünk a faliképek elkészítéséhez.

Decoupage technika alapanyagok faliképhez

  • decoupage ragasztó
  • kávés szalvéta
  • falemez
  • ecset
  • olló
  • ragasztópisztoly (elhagyható)
  • kávészemek (elhagyható)

Decoupage technika alapanyagok

Kávés falikép lépésről lépésre, decoupage technikával

Válasszunk ki egy megfelelő szalvétát, amiből faliképet szeretnénk készíteni. Kissé nehéz dolgom volt, mert bár volt néhány kávés szalvétám, egyik sem az volt, amire szükségem volt. Végül azonban találtam egy olyat, amin különböző kávéfajtákat illusztráltak. Az az ötletem támadt, hogy sorozatot készítek belőle és minden egyes kávét külön képen ábrázolom.

Szalvéta vágása decoupage technikához

Válasszuk le a szalvéta legfelső rétegét. A legtöbb szalvéta 3 rétegű. Decoupage technikánál a legfelső réteget használjuk, amin a minta található. Semmiképp se spóroljunk a szétválasztással, ugyanis ha több réteget egyben hagyunk, ragasztáskor ezek elcsúsznak egymáson és összegyűrődik a szalvéta. 

Szalvéta rétegek szétválasztása

Decoupage ragasztóval fessük le a falapon azt a területet, ahová a szalvéta kerül. Ezután óvatosan helyezzük rá a szalvéta mintát a beragasztózott felületre. Majd óvatosan kenjük át decoupage ragasztóval a szalvéta felső rétegét is. Ügyeljünk rá, hogy a szalvéta ne gyűrődőn, ne levegősödjön fel. 

Decoupage technika, szalvétatechnika

Ezt követően igazi kávészemekkel tovább díszíthetjük a kávés faliképeket. Ezt a lépést akár ki is hagyhatjuk. Ha viszont túl sivárnak találjuk a faliképet, nagyszerűen feldobhatjuk néhány kávészemmel.

Falikép kávészemekkel

Ragasztópisztollyal ragasszuk a kávészemek. Egyéb ragasztót is használhatunk. Több módot is kipróbáltam, de nekem a ragasztópisztoly jött be a leginkább. 

Kávészemek ragasztása ragasztópisztollyal

A kávés faliképek, miután elkészültem velük:

Decoupage faliképek

DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások