A kávézás művészete

DXN kávé

Aki kávézik, tudja, hogy mit is jelent a reggeli kávé. Nem csak egy egyszerű rutin, amely mellett jókat lehet beszélgetni és lendületet ad a nap indításához, de ennél sokkal többet is jelenthet.

Latte art, a kávézás művészete

Talán számodra sem ismeretlen szokás, hogy az eléd lerakott forró ital habjával, a kiskanál segítségével spontán mintákat kezdesz formálni. Lehetséges, hogy pontosan ebből alakulhatott ki az úgynevezett latte art, amely már akkorára nőtte ki magát, hogy rendszeresen tartanak versenyeket.

Az alkotók lelküket beleöntve készítik el azokat a hihetetlen mintákat, amelynek hatása nem marad el – a vendégek sokkal szívesebben fogyasztják. A nonfiguratív mintáktól kezdve, az élethű képeken át, a kidomborodó alkotásokig számtalan variáció létezik.

Latte művészetTehát ha meg akarod lepni családtagjaidat, barátaidat, ezzel biztosan sikered lesz! Az egyszerűbb minták elkészítéséhez elég csupán néhány percet rászánni, amellyel bearanyozhatod vendéged napját. Egy pálcika, némi tejhab és szeretet – csupán ennyi, amire szükséged lesz az alkotáshoz.

Innentől kezdve pedig már csak a technikán múlik. Fontos, hogy minél zsírosabb tejjel kísérletezz, mert a hab állaga ezen múlik a leginkább. Ezt követően a felmelegített magas zsírtartalmú tejet fel kell habosítani. Erre több módszer is létezik, a legegyszerűbb a kézi habosítás. Ez tulajdonképpen egy hasonló eszköz, mint a kézi turmixgép, csak jóval kisebb. Használata nem bonyolult, azonban nem szabad elsietni, ugyanis nagyobb buborékok is kialakulhatnak a kapkodás végett. Miután elérted a kívánt eredményt, jöhet a minta elkészítése. Hogy milyen mintát kapsz, az azon múlik, hogy hogyan öntöd bele a habosított tejet a kávéba. Például, ha egy szív alakot szeretnél formálni, akkor határozottan egy pontban kell önteni a tejet. Miután kezd kialakulni egy kör, akkor óvatosan megrajzolhatod a szív végét is, azzal, hogy egy vonalat húzol valamelyik irányba.

Miután belejöttél az egyszerűbb mintákba, egészen varázslatos képeket is rajzolhatsz. Ennek egyetlen hátránya, hogy amennyi munka elkészíteni, az eredmény sajnos nem maradandó. Éppen ezért ne felejtsd el lefényképezni és feltölteni a Szenvedélyem a kávé facebook oldalra az elkészült alkotás fényképét.


DXN termékek és törzsvásárlói regisztráció DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások