A mostani cikkemben egy rendkívül egyszerű kávés karácsonyfadísz elkészítését mutatom meg. Könnyebb dolgunk lesz, mint a hungarocell karácsonyi díszek esetében. Először is az alapanyagok, amikre szükségünk lesz:

  • műanyag gömb, csepp és ovális forma
  • szárított mandarin
  • kávészemek
  • potpourri
  • cérna vagy bármilyen zsinór
  • cellux
  • olló
  • körömlakklemosó
  • vatta vagy papírzsebkendő

Karácsonyfadísz alapanyagok

Karácsonyfadíszek készítése pofonegyszerűen

Első lépésként a műanyag formákról leszedjük a celluxot és megtisztítjuk körömlakklemosóval. Hobby boltokban könnyen beszerezhetőek ezek a kettéválasztható karácsonyfadísz alapanyagok. Karácsony felé közeledve pedig szinte biztos, hogy találni fogunk akár több méretben is.

Műanyag forma tisztítása


DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Miután megtisztítottuk a cellux leszedése következtében keletkezett szennyeződésektől, elkezdhetjük megtölteni. Minél változatosabb anyagokkal töltjük ki az űrt, annál szebb lesz.

Én az első dísz készítésekor felhasználtam az adventi koszorúnál megmaradt mandarin karikákat. Az ovális műanyag formába beletettem a szárított mandarint, szebbik oldalával kifelé.

Karácsonyfadísz műanyag formával

Ezt követően megtöltöttem kávészemekkel úgy, hogy kicsit púpos legyen. Majd a tetejére ráhelyeztem a második mandarin karikát szintén úgy, hogy a szebbik fele legyen kívül.

Karácsonyfadísz kávészemekkelMivel ez egy meglehetősen lapos forma, nem volt nehéz teljesen kitölteni az űrt. Utolsó lépésként lezártam a formát. Ha már nem szándékozzuk szétszedni, akkor akár egy hobbiragasztóval is összeilleszthetjük. Én celluxot használtam most erre.

Karácsonyfadísz készen

A következő formáknál kicsit nehezebb dolgom volt, hiszen ezek már sokkal öblösebbek, ha lehet így fogalmazni. A gömb és csepp formájú műanyag karácsonyfadísz alapanyagokat potpourrival és kávészemekkel töltöttem meg. Ezeknél amennyire tudjuk, rakjuk púposra, hogy minél kevesebb legyen benne az üresen maradt rész.

Kávészemek potpourrival

Majd pedig a már szokásos mozdulattal ragasszuk össze celluxszal vagy hobbiragasztóval. Amikor mindezzel készen vagyunk, jöhet az akasztó. Ehhez kell a cérna vagy bármilyen díszes zsinór. Ha ezzel is megvagyunk, már csak a fára kell tennünk az elkészült karácsonyfadíszeket. Jó kreatívkodást hozzá! 🙂Műanyag karácsonyfadíszek készenDXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük