Hungarocell karácsonyi díszek kávészemekkel

DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Karácsony felé közeledve megpróbálkoztam a kissé időigényesebb, hungarocell karácsonyi díszek elkészítésével is. Előző cikkemben a műanyag karácsonyfadíszekről írtam. Itt lényegében csak annyi volt a feladat, hogy a műanyag formákba beledobáljuk a karácsonyi kellékeket. Most viszont festeni és ragasztani is fogunk.

Alapanyagok a hungarocell karácsonyi díszekhez

Összeszedtem, azokat az alapanyagokat, melyeket a karácsonyi díszek elkészítéséhez felhasználtam.

  • hobbiragasztó
  • olló
  • hungarocell gömbök
  • különböző színű festékek (nekem a matt fényű vált be leginkább)
  • ecset(ek)
  • cérna vagy zsinór
  • díszes csomagolóanyag vagy organza
  • szerelőpálcák
  • kávészemek

Karácsonyi dísz alapanyagok

Hungarocell karácsonyi díszek készítése

Ha megvannak az alapanyagok, neki is állhatunk az alkotásnak. Vegyünk elő az alapanyagok közül egy szerelőpálcát és szúrjuk bele a hungarocell gömbbe. Nem szükséges beleragasztani a szerelőpálcát a hungarocellbe, mivel nem lesz akkora súlya, hogy kicsússzon.

Hungarocell gömb szerelőpálcával

Tipp! Az akasztóként szolgáló szerelőpálcán ebben a fázisban át is fűzhetjük a cérnát és festés után rögtön fel is akaszthatjuk valahova a gömböket száradni.

Jó tudni! A festéshez és ragasztáshoz csak vizes bázisú festéket és ragasztót használjunk, nehogy feloldódjon a hungarocell karácsonyi díszünk!

Kezdjük el befesteni a gömböket olyan színnel, amilyennel szeretnénk. Nekem volt elfekvőben arany- és ezüstszínű festékem is, ezért a szerelőpálcák színét is ez alapján választottam. Az ezüstszínű festékhez az ezüst pálcát használtam, az aranyhoz pedig a bronzszínűt.

Hungarocell gömb festése

A gömböket fessük le minimum két rétegben. Az első réteg lehet akár alapozó festék is. Én az arany- és ezüstszínű festékeken kívül barnát is használtam a harmadik gömbhöz, mivel azonban az nem matt fényű volt, így kevésbé fedett. Tehát érdemes a matt fényű festékeket előnyben részesíteni a hungarocell karácsonyi díszek festésekor.

A festett hungarocell gömbökre ezt követően ragasszunk egy csík díszes csomagolóanyagot az alábbiak szerint.

Hungarocell karácsonyi díszek ragasztása

Erre a csíkra pedig jöhetnek a kávészemek.

Kávészemek hungarocell gömbön

Némiképp kilóg a sorból a barnás színű hungarocell karácsonyi díszem. Erre nem ragasztottam semmiféle díszítőelemet a kávészemeken kívül.

Kávészemek hungarocell karácsonyi gömbön

És íme az elkészült hungarocell karácsonyi díszek:

Hungarocell karácsonyi díszek

Ha nem csak a karácsonyfára szeretnénk kávés díszeket, hanem már az adventot is kávés ünnepi hangulatban töltenénk, készítsünk adventi koszorút kávészemekből.

Az ajándékozáshoz pedig hasznos tippként olvasd el cikkemet, ami arról szól, miért érdemes kávét ajándékozni karácsonyra.


DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások