Hungarocell tojás díszítése húsvétra

DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Nyakunkon a húsvét és ez idén valóban hamar eljött. Tojásfestés helyett hungarocell tojás díszítéséhez hoztam ötletet. Természetesen most is szükségünk lesz kávészemekre, ahogy eddig egész sok kávés alkotásom esetében.

Tavaly megpróbálkoztam a kávéval történő tojásfestéssel. Nem igazán sikerült barna színeket varázsolnom a húsvéti tojásra, ezért ebben az évben mással próbálkoztam.

Hungarocell gömböket már használtam díszítéshez, amikor karácsonyi díszeket készítettem. Most a hungarocell tojások vannak soron. Kicsit más lesz a technika most.

Hungarocell húsvéti tojáshoz alapanyagok

Amire szükségünk lesz a hungarocell tojás díszítéséhez:

  • hungarocell tojások (több méretben kapható)
  • kávészemek
  • vágóeszköz (kés vagy snitzer)
  • szalag
  • ragasztó
  • szerelőpálca

A ragasztónál ügyeljünk arra, hogy olyat válasszunk, ami biztosan nem oldja fel a hungarocellt.

Alapanyag a húsvéti hungarocell tojás díszítéséhez

A hungarocell tojás díszítésének lépései

Vegyük kezünkbe a kést vagy snitzert és a hungarocell tojáson alakítsunk ki kávészem nagyságú gödröket. Erre azért van szükség, hogy a kávészemek ne türemkedjenek ki annyira a húsvéti tojáson.

Hungarocell tojás húsvétra - mélyedéseket alakítunk ki a tojáson

Kialakíthatunk meghatározott mintát vagy egyszerűen csak véletlenszerű mélyedéseket faragunk a tojásokba. A türelmesebbek még ennél is több vájatot faraghatnak ki, mint ami ezen a lenti képen van.

Hungarocell tojás húsvétra - 1. lépés

A véletlenszerű minta elkészülte után a hungarocell tojások tetejébe szúrjunk szerelőpálcát. Ezen keresztül fogjuk később fűzni a szalagot.

Szerelőpálca hungarocell tojáshoz

A szerelőpálcás művelet után kezdjük el a kávészemeket a tojásokon kialakított mélyedésekbe ragasztani. Nem baj, ha nem minden vájat egyforma, hiszen kávészemekből is vannak kisebbek-nagyobbak. Párosítsuk a lyukakat és a kávészemeket, mint a puzzle esetében.

Ha közben úgy látjuk, kevés mélyedést alakítottunk ki a tojáson, utólag is hozzápótolhatunk néhányat.

Hungarocell tojás kávészemekkel

Utolsó lépésként a méretre vágott szalagokat is átfűzhetjük a szerelőpálcán. Válasszunk a kávé színével harmonizáló színt. Például: bézs, fehér vagy barna.

Hungarocell tojás akasztóval

A kész hungarocell húsvéti tojásokat felakaszthatjuk barkára. Ha nincs otthon barka, álló díszként is szépen mutat. Én itt egy korábban elkészített, kávészemekkel díszített húsvéti képemre tettem rá. A linkre kattintva elolvashatod a cikket és el is készítheted, ha kedvet kaptál hozzá.

Idén a tojásfestés helyett tojásragasztást választottam. Meglátjuk, jövőre melyik technika felé fog sodorni az alkotási kedvem. 🙂

Kész a hungarocell húsvéti tojás


DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások