Hungarocell tojás díszítése húsvétra

DXN kávé

Nyakunkon a húsvét és ez idén valóban hamar eljött. Tojásfestés helyett hungarocell tojás díszítéséhez hoztam ötletet. Természetesen most is szükségünk lesz kávészemekre, ahogy eddig egész sok kávés alkotásom esetében.

Tavaly megpróbálkoztam a kávéval történő tojásfestéssel. Nem igazán sikerült barna színeket varázsolnom a húsvéti tojásra, ezért ebben az évben mással próbálkoztam.

Hungarocell gömböket már használtam díszítéshez, amikor karácsonyi díszeket készítettem. Most a hungarocell tojások vannak soron. Kicsit más lesz a technika most.

Hungarocell húsvéti tojáshoz alapanyagok

Amire szükségünk lesz a hungarocell tojás díszítéséhez:

  • hungarocell tojások (több méretben kapható)
  • kávészemek
  • vágóeszköz (kés vagy snitzer)
  • szalag
  • ragasztó
  • szerelőpálca

A ragasztónál ügyeljünk arra, hogy olyat válasszunk, ami biztosan nem oldja fel a hungarocellt.

Alapanyag a húsvéti hungarocell tojás díszítéséhez

A hungarocell tojás díszítésének lépései

Vegyük kezünkbe a kést vagy snitzert és a hungarocell tojáson alakítsunk ki kávészem nagyságú gödröket. Erre azért van szükség, hogy a kávészemek ne türemkedjenek ki annyira a húsvéti tojáson.

Hungarocell tojás húsvétra - mélyedéseket alakítunk ki a tojáson

Kialakíthatunk meghatározott mintát vagy egyszerűen csak véletlenszerű mélyedéseket faragunk a tojásokba. A türelmesebbek még ennél is több vájatot faraghatnak ki, mint ami ezen a lenti képen van.

Hungarocell tojás húsvétra - 1. lépés

A véletlenszerű minta elkészülte után a hungarocell tojások tetejébe szúrjunk szerelőpálcát. Ezen keresztül fogjuk később fűzni a szalagot.

Szerelőpálca hungarocell tojáshoz

A szerelőpálcás művelet után kezdjük el a kávészemeket a tojásokon kialakított mélyedésekbe ragasztani. Nem baj, ha nem minden vájat egyforma, hiszen kávészemekből is vannak kisebbek-nagyobbak. Párosítsuk a lyukakat és a kávészemeket, mint a puzzle esetében.

Ha közben úgy látjuk, kevés mélyedést alakítottunk ki a tojáson, utólag is hozzápótolhatunk néhányat.

Hungarocell tojás kávészemekkel

Utolsó lépésként a méretre vágott szalagokat is átfűzhetjük a szerelőpálcán. Válasszunk a kávé színével harmonizáló színt. Például: bézs, fehér vagy barna.

Hungarocell tojás akasztóval

A kész hungarocell húsvéti tojásokat felakaszthatjuk barkára. Ha nincs otthon barka, álló díszként is szépen mutat. Én itt egy korábban elkészített, kávészemekkel díszített húsvéti képemre tettem rá. A linkre kattintva elolvashatod a cikket és el is készítheted, ha kedvet kaptál hozzá.

Idén a tojásfestés helyett tojásragasztást választottam. Meglátjuk, jövőre melyik technika felé fog sodorni az alkotási kedvem. 🙂

Kész a hungarocell húsvéti tojás

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.