Könyvajánló: Csészével a világ körül

DXN kávé

Egy újabb fantasztikus kávés könyvet szereztem be nemrég. Ez pedig Szuna Noémi Csészével a világ körül című könyve. Majd 200 oldalon keresztül tanulhatunk a kávéról, annak történetéről és egyéb érdekességekről.

Szuna Noémi - Csészével a világ körül című könyvA szerző

Szuna Noémi neve ismerős lehet a hazai kávés körökben, hiszen újságíróként már több, mint tíz éve tanulmányozza a kávé világát. Mostani könyvében is ezzel kapcsolatos tudását osztja meg velünk.

Több magyar kávés bajnokság főszervezője, a KávéBár Bazár nevű szakmai rendezvény alapítója. A kavabar.blog.hu-n rendszeresen olvashatjuk írásait.

Csészével a világ körül

Aki a lexikonoktól már megszokott stílust várja el ettől a könyvtől, az lehet, hogy csalódni fog. A Csészével a világ körül című könyv az a fajta a mű, amit el kell olvasni. Nem elég belelapozni és kikeresni 1-1 mondatot, amire éppen szükségünk van.

Vázlatszerű megfogalmazások helyett teljes mondatos, részletes információkat olvashatunk.

Megismerkedhetünk a kávé útjával. Azzal a folyamattal, mely során a cserjétől a csészéig vándorolnak a kávébabok. Megtudhatjuk, hogyan osztályozzák a kávét és milyen pörkölési szakaszok vannak. Bepillantást nyerhetünk a koffeinmentesítésbe is.

Végigvezet a könyv minket a kávétermelő országokon, és ezzel együtt a Black Ivory és Kopi Luwak kávék eredetére is fény derül.

Ha kávétörténelem, akkor a magyar vonatkozások is említésre kerülnek. A hazai kávékultúráról kevés helyen olvashatunk. A Csészével a világ körül című könyv kárpótol minket érte és több oldalon keresztül szívhatjuk magunkba az ismereteket a magyar kávézási hagyományokról.

Vajon milyen eszközök szolgáltak akkor, és milyen eszközök szolgálnak most a kávé készítéséhez? Érdekes olvasni arról, hogyan fejlődött a kávékészítés művészete a mai szintre.

Csészével a világ körül képek

Nem lenne igazi kávés könyv, ha a receptek kimaradtak volna. A Csészével a világ körül utolsó fejezetében izgalmas recepteket olvashatunk, melyeket akár el is készíthetünk. Nemcsak kávés ital receptek, hanem kávés sütemények, édességek is helyet kaptak.

Hol kapható?

Szuna Noémi Csészével a világ körül című könyve megvásárolható a Nők Lapja Könyvklubban. Fotókkal gazdagon illusztrált szép és igényes könyv, mely a Central Médiacsoport Zrt. gondozásában jelent meg idén, 2016-ban. Ez a 200 oldalas, keményfedeles könyv nem hiányozhat egyetlen kávérajongó polcáról sem, így az én könyvespolcomon is megtalálható most már. 🙂

Könyvajánló

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.