Legfontosabb barista kellékek

Kávé és kávétömörítő, mint barista kellék
Fotó: phasinphoto, FreeDigitalPhotos.net

„A barista (bariszta, magyar kifejezéssel kávépincér) olyan személy, aki főként espresso és egyéb kávéfajták elkészítésével és felszolgálásával foglalkozik.” (forrás: Wikipédia)

Manapság egyre felkapottabb szakma a barista. És nem hiába. Egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy különleges kávákat próbáljunk ki és fogyasszunk.

A barista megteremti azt a különleges és plusz élményt, melyet a kávé fogyasztása közben élhetünk át.

Miért van szükség barista kellékekre?

Mint ahogyan a művésznek is szüksége van a legjobb szerszámokra művészetének kibontakozásához, a baristának is fontosak a maga eszközei. A kávégépek tulajdonképpen a barista festővásznai, a kávé pedig maga a festék.Minél jobban ki tudja használni a barista szerszámainak adottságait, annál inkább képes lesz arra, hogy valami csodálatos dolgot alkosson. Baristának lenni művészet. A barista kellékek pedig hozzásegítik őt ahhoz, hogy a legjobbat tudja kihozni önmagából.

Milyen áron kaphatók a legszükségesebb barista kellékek és egyéb barista kiegészítők?

Ez egy nagyon jó kérdés. Mint mindenhol, az ár függ attól, hogy mit szeretnénk venni és milyen árkategóriában. Szerencsére barista kellékek ma már szép számban akadnak. Akár kávégépről van szó, akár csak egy csészéről, nagyon sokféle típusból választhatunk.Kávédaráló

Barista kellékek közül az egyik legnagyobb kiadást jelentő eszközök a kávégépek, kávéőrlők. Akár a több százezres nagyságrendű tételt is elérhetjük, ha profi barista kávégépet szeretnénk vásárolni.

Néhány bolt, ahol beszerezhetők a barista kellékek: baristaszakuzlet.hu, mindenamibar.com, kavegepbolt.hu

A legfontosabb barista kellékek

Ha igazán bele akarjuk ásni magunkat a barista világba, akkor gyorsan rájöhetünk, hogy milyen sok barista eszköz áll a rendelkezésünkre. Az itt felsorolt lista nem a teljes lista. Nagyon sok apróbb dolog is van, ami még jobban finomíthatja a kávéművész alkotásának szépségét. A barista eszközök valójában csak egyszerű barista kellékek mindaddig, amíg nem jön a művész és alkot valami nagyszerűt.Barista kellékek:

A „baristáskodáshoz” akkor jön meg az ember kedve igazán, ha csoportban, jó társaságban töltheti el az alkotó pillanatokat. Ehhez budapesti barista tanfolyamok és vidéki barista képzések teremtik meg a legjobb hangulatot.


Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük