3+1 érv a kávézás mellett. Avagy miért jó kávézni?

Kávézás
Fotó: Pong, FreeDigitalPhotos.net

Erre a kérdésre most nem azt a választ fogod kapni, hogy azért jó kávézni, mert a kávé összetevői között ez meg ez van, ami hatásos erre meg arra.

Itt most a kávézással kapcsolatos élményekre, gondolatokra szeretném kihegyezni a hangsúlyt a saját tapasztalataimból kiindulva. Ha elolvasod ezt a cikket, talán te is más szemmel fogsz nézni a kávéra. Ha eddig nem kávéztál, most már biztosan fogsz. 🙂

1. érv a kávézás mellett: Egy jó beszélgetés alapkelléke

Hányszor volt már veled, hogy áthívtad ismerőseidet, barátaidat egy jó beszélgetésre? Ha rendszeresen kávézol, biztos vagyok benne, hogy amikor megérkeztek a vendégek, az első (na jó, a második) kérdésed az volt, hogy kérnek-e kávét? A kávé elkészült és mindenki körbeülte az asztalt. Már csak a kávé hiányzott, hogy emelje a beszélgetések hangulatát. A kortyolgatások közepette pedig a szív kitárulkozott.

De közelítsük meg másik oldalról is a kérdést. Hányszor fordult veled elő, hogy elmentél vendégségbe rokonokhoz, barátokhoz és az első kérdésük az volt feléd, hogy kérsz-e kávét? Észre sem vetted és a kávé máris megalapozta a kialakuló beszélgetést.2. érv a kávézás mellett: A jó ötletek szülője

Bizony, kávézás közben elmerengve sokszor támadhat ragyogó ötletünk.

Hogy teljesen testközeli élményt mondjak, rögtön itt van ez a cikk. Azon gondolkoztam, vajon miről blogoljak ma? Közben a kávémat kortyolgattam és kortyolgatom most is. Erre támadt egy ötletem. Miért ne írjak a kávézás élményéről? És már írom is a sorokat, melyeket a kávézás ihletett.

3. érv a kávézás mellett: Felkészít a napra

A legtöbben reggel szinte biztosan iszunk kávét. A reggeli kávé mellett eltervezzük a napunkat. Kitaláljuk, mit hogyan fogunk aznap csinálni. Ilyenkor nem a beszélgetéseké a főszerep.

A reggeli kávé enyhe túlzással olyan, akár egy jógagyakorlat. Befelé, önmagunk felé fordulunk, elcsendesedünk.

3+1. érv a kávézás mellett: Kávézni stílus

Kávézás érvekEz az, ami elsőre nem biztos, hogy világos. Kávézni stílus? Mi az ördögöt jelent ez?Tapasztalatból tudom, hogy amikor bekerülsz egy olyan közösségbe, ahol kávézni „divat”, akkor rájössz arra, hogy milyen érzés az, amikor a gondolataid a kávéval kapcsolatos célokon, az alkotás örömén és magán az alkotáson járnak. Fantasztikus érzés úgy kávézni, hogy tudod, ezzel egyre feljebb és feljebb jutsz. Ez mind anyagilag, mind spirituálisan igaz lehet.

A 4 érv közül nekem ez az érv határozza meg leginkább a mindennapjaimat. Ha tudni szeretnéd bővebben, mi ez a „kávézni stílus”, kattints ide!

Mire a cikkem végére értem, a kávém is és az érvek is elfogytak. De azért elég jó érvek ahhoz, hogy kávézzunk egy jót, ugye? 🙂 Ha neked is van érved amellett, hogy miért jó kávézni, szólj hozzá a cikkhez.


Similar Posts

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük