Kávé a különböző napszakokban

Refundo.hu

Te mikor szoktad inni a napi kávédat? Esetleg naponta többször is fogyasztasz ebből a finom, élénkítő nedűből? Ha eddig nem tudtad beazonosítani, hogy milyen célt szolgál az adott napszakban elfogyasztott kávé, most kaphatsz egy kis segítséget.

Kávézás minden napszakban

Reggeli kávé, ami felébreszt

Sokan el sem tudják képzelni a reggeli ébredést kávé nélkül. Szemük résnyire nyitása éppen arra elég, hogy elbotorkáljanak a konyhába és készítsenek maguknak egy jó erős feketét. Ezt már nevezhetjük szokásnak, avagy a reggeli kávés rituálénak.Kávé a munkahelyen, azaz a melós kávé

A nap folytatódik a munkába készülődéssel. Mire beérünk a munkahelyünkre, ismét kávé utáni sóvárgás törhet ránk. De az most más. Már nem a szemnyitogató kávéra vágyunk. Sokkal inkább arra a kávéra, ami elindítja a napot a kollégákkal. A kávé, ami aznapra összecsiszolja a csapatot, hogy a munka flottul menjen. Ahogyan egy korábbi cikkemben is leírtam, a reggeli közös kávézás akár egy lehetőség lehet a brainstormingra.

Kávé ebéd után, ami leöblít

Bizony, egy finom ebéd után mi más eshetne jobban, mint egy még finomabb kávé. Ez igazán méltó befejezése az ebédnek és egyúttal az ebédszünetnek is. Bár vannak, akik nem tanácsolják az ebéd utáni közvetlen kávéfogyasztást, mégis szinte már hagyomány az ebéd utáni kávé.

Délutáni kávé, ami feltölti tartalékaid

Lassan elérkezik a munkaidő vége. Már a perceket számolod, hogy végre hazamehess, amikor úgy döntesz, itt az ideje feltölteni tartalékaidat egy újabb kávéval. Ez már biztosan kitart a munkaidő végéig.

Halkan megjegyzem, szerintem az a munkahely senkinek nem tesz jót, ahol a perceket/órákat kell számolni a hazaindulásig. Ha ilyen helyen dolgozol, igyekezz mihamarabb változtatni, mert lassan, de biztosan elmegy melletted az élet. Pedig mennyi jó dolgot lehetne tenni ennyi idő alatt, amit ráadásul élvezel is. Például indíthatsz vállalkozást 5000 Ft-ból!

Esti kávé ínyenceknek

Bár az esti kávét nem javasolják, mégis vannak olyan apropók, amikor elengedhetetlen. Ha épp egyetemista vagy és vizsgára készülsz, biztosan tudod, miről beszélek. De akár egy esti buli alapkelléke is lehet.Kávézni bármely napszakban

Gondoltad volna, hogy ennyi napszakban lehet kávézni? Bevallom, én is csak a 365letszikra cikke elolvasása után gondolkoztam el azon, hogy valójában bármikor is kávézunk, minden napszakban nyomós érvünk lehet rá.

Ami engem illet, leginkább a munka megkezdéséhez szoktam kötni a kávézást. Délelőtt folyamán megiszom a szokásos filteres ganodermás kávémat sok tejjel. Ha délután nagyon rám törne az édesség utáni vágy, előfordul, hogy megiszok még egy ilyet, vagy egy 3 in 1 instant ganodermás kávét. Mindkettő finom és egészséges választás. 🙂


Similar Posts

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük