Miért hasznos a kávészünet?

KávészünetA kávészünet az egyik legkellemesebb munkahelyi élmények közé tartozhat, ha jó a társaság. Kell is egy kis coffee time néha, hiszen a kávé melletti beszélgetések összehozzák az embereket. Sőt, ragyogó ötletek szülője is lehet, mint ahogyan azt a kávézás mellett szóló érvek között leírtam.

Az sem mindegy, hogy a kávészünetet milyen kávéval koronázzuk meg. Egy finom, jó minőségű kávé igazán kellemessé teheti ezt. Bármilyen okból is tartunk kávészünetet szinte biztos, hogy mindig feltölt energiával.

A kávészünet pihentet

Ez különösen akkor lehet igaz, mikor napközben a munkahelyünkön többnyire monoton munkát végzünk. Olykor kell, hogy kiszakadjunk az „órák óta ugyanazt csinálom” munkából. A 10-15 perc kikapcsolódás nagyon jó arra, hogy a kávészünet után újult erővel vágjunk bele ismét a munkába.

Ha épp otthon vagy és a házimunkával kapcsolatos teendőidet végzed, akkor is érdemes néha tartani szünetet és kávézás közben akár a friss levegőn feltöltődni.A kávészünet egy lehetőség a brainstormingra

Képzeld el, amint órák óta egyedül agyalsz valamin, amit nem tudsz megoldani. Meglehetősen bosszantó tud lenni. Majd jön egy kávészünet, hogy felfrissülj.

A kollégákkal lehet, hogy ugyanazon vagy nagyon hasonlón dolgoztok, de külön-külön. Majd pedig amikor eljön a kávészünet ideje, a beszélgetés közben lehet, hogy a legjobb ötletek kerülnek a felszínre. Mindez azért, mert a saját gondolkodásodba belecsempésztél egy kis változatosságot. Ötletet merítettél abból, ahogyan mások gondolkodnak. Ehhez pedig azért mégiscsak a kávé segített hozzá. 🙂

A kávészünet helye és ideje

A kávészünet mindig akkor a legjobb, amikor valamilyen tevékenység közben pihenőt tartunk. Ezt a pihenőt érdemes olyankor közbeiktatni, amikor már úgy érezzük, hogy valóban csináltunk valamit és változatosságra vágyunk.

Ha úgy tartunk kávészünetet, hogy épp csak elkezdtük a munkát, nem biztos, hogy a megfelelő hatást érjük el. A kávészünet ne legyen kibúvó a munka elvégzése alól, mert nem jutunk eredményre.

A kávészünet helye bárhol lehet: munkahelyen, otthon a kertben, lakásban vagy épp nyaralás közben. Lehet csendes, de lehet beszélgetős is. A lényeg, hogy feltöltsön energiával, ezért mindig adjuk meg a módját.
Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük