Miért hasznos a kávészünet?

DXN kávé

KávészünetA kávészünet az egyik legkellemesebb munkahelyi élmények közé tartozhat, ha jó a társaság. Kell is egy kis coffee time néha, hiszen a kávé melletti beszélgetések összehozzák az embereket. Sőt, ragyogó ötletek szülője is lehet, mint ahogyan azt a kávézás mellett szóló érvek között leírtam.

Az sem mindegy, hogy a kávészünetet milyen kávéval koronázzuk meg. Egy finom, jó minőségű kávé igazán kellemessé teheti ezt. Bármilyen okból is tartunk kávészünetet szinte biztos, hogy mindig feltölt energiával.

A kávészünet pihentet

Ez különösen akkor lehet igaz, mikor napközben a munkahelyünkön többnyire monoton munkát végzünk. Olykor kell, hogy kiszakadjunk az „órák óta ugyanazt csinálom” munkából. A 10-15 perc kikapcsolódás nagyon jó arra, hogy a kávészünet után újult erővel vágjunk bele ismét a munkába.

Ha épp otthon vagy és a házimunkával kapcsolatos teendőidet végzed, akkor is érdemes néha tartani szünetet és kávézás közben akár a friss levegőn feltöltődni.

A kávészünet egy lehetőség a brainstormingra

Képzeld el, amint órák óta egyedül agyalsz valamin, amit nem tudsz megoldani. Meglehetősen bosszantó tud lenni. Majd jön egy kávészünet, hogy felfrissülj.

A kollégákkal lehet, hogy ugyanazon vagy nagyon hasonlón dolgoztok, de külön-külön. Majd pedig amikor eljön a kávészünet ideje, a beszélgetés közben lehet, hogy a legjobb ötletek kerülnek a felszínre. Mindez azért, mert a saját gondolkodásodba belecsempésztél egy kis változatosságot. Ötletet merítettél abból, ahogyan mások gondolkodnak. Ehhez pedig azért mégiscsak a kávé segített hozzá. 🙂

A kávészünet helye és ideje

A kávészünet mindig akkor a legjobb, amikor valamilyen tevékenység közben pihenőt tartunk. Ezt a pihenőt érdemes olyankor közbeiktatni, amikor már úgy érezzük, hogy valóban csináltunk valamit és változatosságra vágyunk.

Ha úgy tartunk kávészünetet, hogy épp csak elkezdtük a munkát, nem biztos, hogy a megfelelő hatást érjük el. A kávészünet ne legyen kibúvó a munka elvégzése alól, mert nem jutunk eredményre.

A kávészünet helye bárhol lehet: munkahelyen, otthon a kertben, lakásban vagy épp nyaralás közben. Lehet csendes, de lehet beszélgetős is. A lényeg, hogy feltöltsön energiával, ezért mindig adjuk meg a módját.

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.