Kávékapszulák újrahasznosításának szükségessége

DXN kávé

A kapszulás kávékról megoszlanak a vélemények. Leginkább a környezetszennyező volta miatt támadják sokan és ezt meg is értem. A kávékapszulák hozzájárulnak a rengeteg hulladék keletkezéséhez, ami nem jó.

Ugyanakkor szerencsére sokan a kreativitásuk kibontakozását látják 1-1 elhasznált kávékapszulában. Nézzük most meg jó és rossz tulajdonságait, eltekintve attól, hogy milyen kapszulás kávék vannak forgalomban.

Kávékapszulák újrahasznosításának szükségessége

Mennyi hulladék keletkezett a kávékapszulák használatával?

A kávékapszulákkal nem kevés hulladék keletkezik nap mint nap.  Egyes források azt mondják, hogy már több, mint 28 milliárd kapszula fogyott 2012 szeptemberéig. Míg egy másik forrás szerint csak 2013-ban több, mint 8 milliárd kávékapszula fogyott a világon. Ez a mennyiség elég arra, hogy az egyenlítőt 10,5-szer körbeérje. Döbbenetes statisztikai adat és ez a szám nem csökkent azóta sem, sőt ,inkább nőtt.

Van, ahol már betiltották a kapszulás kávé fogyasztását

Hamburgban az önkormányzati vezetőség nagyon ügyel arra, hogy a város tovább növelje környezettudatosságát. Az újrahasznosítható papírok és elektromos autók mellett intézkedéseket tesznek a kapszulás kávé fogyasztásának visszaszorítása, illetve megszüntetése érdekében.

Használjuk fel újra a kávékapszulákat!

A jó hír, hogy nem minden kávékapszula végzi a szemeteskukában. Létezik most már újratölthető kávékapszula is.  Az ötlet megálmodója Erwin Meier, aki Svájcban szabadalmaztatta találmányát. A rozsdamentes acélból készült kávékapszula akár egy életen át kitarthat, hiszen állítólag a végtelenségig újratölthető.

Ha azonban mégsem a fenti újratölthető kávékapszulát részesítjük előnyben, a hagyományos kávékapszulákat is leadhatjuk újrahasznosítás céljából. Erre elsőként a Nespresso biztosított gyűjtőpontokat, de sajnos csak a saját kapszuláit gyűjti tudomásom szerint.

Másik módja a kávékapszulák újrafelhasználásának, ha kreatív dolgokat varázsolunk belőlük. Készíthetünk ékszereket vagy dekorálhatjuk vele szobánk falát. Csak a képzelet szab határt.

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.