Könyvajánló: Kávészenvedély

Refundo.hu

Kávészenvedély könyvajánlóA minap kézhez kaptam a HVG Kiadónál megjelent Kávészenvedély című könyvet. Már egy ideje keresgéltem és most végre megtaláltam azt a könyvet, ami igényesen, részletesen összefoglalja a kávéval kapcsolatos ismereteket. Minél többet forgatom, annál jobban beleszeretek.

Már a könyv alcíme is sokat elárul a tartalomból: Különleges kávék, barista technikák, több mint 100 recept a nagyvilágból. Rengeteg színes magyarázó kép található meg benne. A HVG Kiadó oldalán lehetőségünk van arra is, hogy beleolvashassunk a könyvbe.

Miről szól a Kávészenvedély című könyv?

A könyv elején alapvető, kávéval kapcsolatos ismeretekre tehetünk szert. Megtudhatjuk, milyen kávéfajták vannak, hogyan tároljuk és milyen szempontokat vegyünk figyelembe a kiválasztásnál. Ezek az ismeretek nagyon hasznosak, különösen akkor, ha igazi kávé ínyencek vagyunk.A tökéletes eszpresszó elkészítéséhez is kapunk tippeket. Az eszpresszó az egyik legnépszerűbb kávé. És mégis. Amikor fellapozzuk a könyvet, rájövünk, hogy csak isszuk, de valójában nem is ismerjük.

Ezt követően olvashatunk arról, milyen kávék vannak a világban, mi a különbség köztük. Az ember nem is gondolná, mennyi kávétermelő ország van. És ahány ország, annyiféle íz. Nincs két egyforma robusta vagy arabica kávé aroma, ha a kávét termelő ország más éghajlaton fekszik. Ettől olyan különleges minden kávé.

Miután a könyv végigvezetett minket a kávé tulajdonságain és a világ kávéin, ízelítőt kapunk arról, milyen eszközökkel tudjuk elkészíteni a különböző típusú kávékat.

A könyv legizgalmasabb része a receptgyűjtemény. Megannyi különleges kávé receptjét találhatjuk meg benne. A képek csak még jobban felcsigázzák az embert az elkészítésükhöz.

A fejezetek közé beékelve különféle érdekességeket olvashatunk a kávéról. Tudtad, hogy a kávéscsészéknek és bögréknek is megvan a maguk története? Ebből a könyvből ezt is megtudhatod.Jó szórakozást kívánok a könyvhöz!


Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük