Könyvajánló: Kávészenvedély

DXN kávé

Kávészenvedély könyvajánlóA minap kézhez kaptam a HVG Kiadónál megjelent Kávészenvedély című könyvet. Már egy ideje keresgéltem és most végre megtaláltam azt a könyvet, ami igényesen, részletesen összefoglalja a kávéval kapcsolatos ismereteket. Minél többet forgatom, annál jobban beleszeretek.

Már a könyv alcíme is sokat elárul a tartalomból: Különleges kávék, barista technikák, több mint 100 recept a nagyvilágból. Rengeteg színes magyarázó kép található meg benne. A HVG Kiadó oldalán lehetőségünk van arra is, hogy beleolvashassunk a könyvbe.

Miről szól a Kávészenvedély című könyv?

A könyv elején alapvető, kávéval kapcsolatos ismeretekre tehetünk szert. Megtudhatjuk, milyen kávéfajták vannak, hogyan tároljuk és milyen szempontokat vegyünk figyelembe a kiválasztásnál. Ezek az ismeretek nagyon hasznosak, különösen akkor, ha igazi kávé ínyencek vagyunk.

A tökéletes eszpresszó elkészítéséhez is kapunk tippeket. Az eszpresszó az egyik legnépszerűbb kávé. És mégis. Amikor fellapozzuk a könyvet, rájövünk, hogy csak isszuk, de valójában nem is ismerjük.

Ezt követően olvashatunk arról, milyen kávék vannak a világban, mi a különbség köztük. Az ember nem is gondolná, mennyi kávétermelő ország van. És ahány ország, annyiféle íz. Nincs két egyforma robusta vagy arabica kávé aroma, ha a kávét termelő ország más éghajlaton fekszik. Ettől olyan különleges minden kávé.

Miután a könyv végigvezetett minket a kávé tulajdonságain és a világ kávéin, ízelítőt kapunk arról, milyen eszközökkel tudjuk elkészíteni a különböző típusú kávékat.

A könyv legizgalmasabb része a receptgyűjtemény. Megannyi különleges kávé receptjét találhatjuk meg benne. A képek csak még jobban felcsigázzák az embert az elkészítésükhöz.

A fejezetek közé beékelve különféle érdekességeket olvashatunk a kávéról. Tudtad, hogy a kávéscsészéknek és bögréknek is megvan a maguk története? Ebből a könyvből ezt is megtudhatod.

Jó szórakozást kívánok a könyvhöz!

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.