Legjobbkave.hu blog indulása

Örülök, hogy érdekel az oldalam története. 🙂 Vágjunk is bele!

Kezdetek

Az, hogy én a kávéról szeretnék blogolni, nem csak úgy kipattant a fejemből. Létrejöttét megelőzte, hogy 2012-ben megismerkedtem a DXN ganodermás instant kávéival. Rögtön a kedvenceimmé váltak. A kávék egy üzleti lehetőséget is hoztak magukkal. Mivel a kávék nagyon finomak voltak, úgy gondoltam, érdemes foglalkozni az üzleti részével is.

Elkezdtem blogolni a kávéról. Először ingyenes blogokon írtam le a kávékkal kapcsolatos tapasztalataimat. Minél többet írtam, annál jobban megtetszett az írás. Tetszett, hogy megoszthatom másokkal a tapasztalataimat és el is olvassák a cikkeimet. Már akkor is igyekeztem SEO barát írásokat közölni, de a várt eredmény nem jött el. Nagyobb oldalt, nagyobb blogot akartam. Rájöttem, hogy ez ingyenes blogon nem fog jól működni a kötöttségek miatt.

Indulás

Végül 2014 év végén, a karácsony előtti napokban megvettem életem első domainjét, a legjobbkave.hu-t. Ekkor kezdődött a nagy utazás. A domain vásárlást egy masszív, pár hetes wordpress tanulás folytatta, autodidakta módon. Felkerültek az első cikkeim és szép lassan elkezdték egyre többen olvasni a blogomat. Szépen cseperedett, szinte a saját gyerekemnek tekintettem. Éreztem, hogy több is lehet ebben, mint egy blog.

Egy átfogó kávés oldalt akartam létrehozni, ami nem csak a DXN kávéiról szól, hanem mindenről, ami a kávéval kapcsolatos lehet. Elkezdtem többet tanulni a kávéról is. Később barista iskolák is felfigyeltek az oldalamra és meghívtak a képzésükre. Örömmel mentem, hiszen szeretek tanulni. ezekről a képzésekről az alábbi bejegyzésekben írtam:
Latte Art képzésen a Barista Campus-on
Barista tanfolyam az illy színeiben

Fordulat

2017-től nagy fordulatot vett az életem és a tartalomgyártás kissé háttérbe szorult. Elköltöztem, házasságot kötöttem, gyerekeim születtek, más projektekbe vágtam bele. Így a blog takaréklángon robogott tovább.

Közben folyamatosan agyaltam azon, hogyan tudnám a blogot még teljesebbé tenni. A DXN kávéiról már eddig is írtam az oldalon. Kialakítottam egy összefoglaló kávé ismertető oldalt: Ganoderma kávé webáruház

De valami még hiányzott.

Újult erővel

Azáltal, hogy megismerkedtem a Print on Demand-dal, vagyis az igény szerinti nyomtatás üzleti modelljével, nem volt kérdés, hogy a legjobbkave.hu oldal részévé kell válnia. Elkezdtem grafikákat tervezni, összeállítani, amiket pólókra és bögrékre nyomtatva láthatsz viszont:
Egyedi pólók kávés grafikával
Egyedi kávés bögrék

Ezzel a 4 dologgal teljessé vált a legjobbkave.hu, és én is. Minden itt van, amit a kávéval kapcsolatosan szeretek: kedvenc kávéim, kedvenc bögre és póló grafikáim, és hasznos kávés cikkeim. Bízom benne, hogy az oldalban nem csak én lelem örömöm, hanem minden olvasóm és vásárlóm is.