Kávés borhab recept különleges alkalmakra

A kávés borhab receptje kiválóan simul az olyan desszertekhez, mint panettone.

Akár reggeli meglepetésre vagy délutáni uzsonnára készül, de egy kellemes vacsorához is kitűnő desszert a panettone (jelentése: nagy kenyér). Az igazi itáliai recept egy olaszokra jellemző hagyományt testesít meg: örömteli együttlétek és vidám családi összejövetelek pillanatait. Ahhoz, hogy a panettone még különlegesebb legyen, egyszerűen adjunk hozzá valami pluszt, mondjuk coffee zabaglione-t vagyis olasz borhabot kávéval!  A borhab egyébként is a karácsonyi időszak egyik kedvelt édessége.

Kávés borhab recept és panettone

A kávés borhab elkészítése

Hozzávalók:
20 ml eszpresszó kávé
30 ml Borghetti kávé likőr
6 tojássárga
120 g barna cukor
6 szelet panettone
250 g tejfagylalt

A tojásokat szétválasztva a sárgákat tegyük a cukorral egy nagy habüstbe vagy réztálba, majd adjuk hozzá a kávét és a likőrt is.

A borhab úgy készül, hogy az üstöt lobogó víz fölé téve habverővel alaposan kikeverjük a hozzávalókat. Kézi habverővel egészen addig keverjük, amíg kellő mértékben be nem sűrűsödik.



Ezután szeleteljük fel a panettone-t, majd mindkét oldalát pirítsuk meg egy kicsit.

A kávés borhab tálalása panettone desszerttel

Készítsünk egy kis habágyat a tányéron, majd tegyünk egy rá egy adag jégkrémet. Helyezzük a panettone szeleteket mellé, dekoráljuk apró bogyós gyümölcsökkel és szórjunk meg mindent porcukorral!

Jó étvágyat! 🙂

A receptet ajánlotta: Lavazza


Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük