Kávés puding recept egészséges kávéból

Kávépuding habszifonnalAz igazi kávérajongók mindent kávésan szeretnek. Pontosabban szinte mindent szeretnek, ami kávés. A kávés puding recepttel mi sem egyszerűbb a kedvükben járni. Próbáld ki te is otthon. Az elkészítése is egyszerű.

nehézségi fok: könnyű
adag: 4 adag
elkészítési idő: 20 perc + a hűtési idő

Kávés puding hozzávalók

  • 50 ml Zhi Cafe Classic kávé
  • 500 ml tej
  • 80 g cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 5 db tojássárgája
  • 30 g kukoricakeményítő
  • csipet só

A kávépuding elkészítése

  1. A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot összeöntjük és felforraljuk.

Összetevők felforralása

  1. A tojássárgáját kikeverjük a kukoricakeményítővel. Az előzőleg felforralt tejből egy keveset átönthetünk ide, hogy jobban el tudjuk keverni.

Tojássárgája kikeverése kukoricakeményítővel



  1. Ezt követően hőkiegyenlítünk: A tojássárgájás keverékhez öntünk még egy keveset a felforralt cukros tejből és elkeverjük. Majd ugyanezt visszaöntjük a tejhez.

Hőkiegyenlítünk

  1. A pudingot besűrítjük a tűzhelyen melegítve, folyamatos kevergetés mellett. Ahogy egyet rottyan, le is vehetjük a tűzhelyről.

Puding besűrítése

  1. Hagyjuk pár percet hűlni a kávés puding alapot. Ez idő alatt elkészítjük a kávét: kb 50 ml meleg vízbe beáztatjuk a Zhi Cafe Classic filteres kávét. Nagyjából 5 perc elteltével a filtert kivesszük, kicsorgatjuk belőle a kávét.

Filteres kávé áztatása

  1. A kávét a pudingba öntjük és egyenletesen elkeverjük. Akár úgy is csinálhatod, hogy csak a puding felébe öntöd bele a kávét, a másik felét meghagyod. Így egyszerre lesz vaníliás pudingod és kávés pudingod is.

A puding kávéval való bekeverése

  1. A kávés pudingot lefedjük folpackkal, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és hagyjuk kihűlni.
Kávés puding: Pudingot fedjük le folpackkal
Itt a vaníliás pudingot fedtük le. Miután elkeverted a pudingban a kávét, a kávés pudingot is ugyanígy fedd le, hogy ne bőrösödjön.
  1. Díszítheted tejszínhabbal vagy akár tortareszelékkel.

Kávés puding
Jó étvágyat! 🙂




Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük