Áfonyás cupcake lágy kávéhabbal
Az áfonya magas antioxidáns tartalmának köszönhetően kedvelt bogyós gyümölcs. Mindemellett jótékonyan hat a szívre, látásra, öregedésre és még sorolhatnánk. A mostani áfonyás cupcake recepttel egy kicsit az egészségnek is hódolunk.
Elkészítései idő: 1 óra
Áfonyás cupcake hozzávalók
10 darab cupcake elkészítéséhez az alábbi alapanyagokra lesz szükségünk:
Tésztához
- 250 g fehér búzaliszt
- 35 g burgonya keményítő
- 170 g vaj
- 300 g cukor
- 5 g őrölt kávé
- 150 g feketekávé
- 2 tojás
- 12 g sütőpor
- 250 g áfonya
Krémhez
- 250 g mascarpone
- 30 ml kávé
- 70 g habtejszín
- 60 g porcukor
Áfonyás cupcake elkészítése lépésről lépésre
- Kézi habverővel keverjük össze a tojásokat a cukorral.
- Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, közben keverjük össze a száraz alapanyagokat: a lisztet, a keményítőt, a sütőport és az őrölt kávét.
- Főzzük le a kávét és öntsük a tojásos masszához, majd lassan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket.
- A friss áfonyát szórjuk meg egy kis liszttel, kicsit rázzuk meg, hogy a felesleg lekerüljön róla, majd egy fakanállal keverjük óvatosan a tésztához.
- Töltsük a tésztát kivajazott muffin formába és süssük 30 percig 180°C-on.
Kávéhab elkészítése
- A tökéletes cupcake titka a tetejére kerülő krémben rejlik.
- Készítsük el a kávét, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Öntsük egy tálba és kézi mixerrel keverjük össze a többi hozzávalóval.
- Amikor a krém összeáll, tegyük habzsákba és díszítsük kedvünk szerint a cupcake-eket.
Az áfonyás cupcake receptet a Lavazza ajánlotta.
Ha odavagy a muffinokért, illetve cupcake receptekért, az alábbi sütiket is nézd meg:
Kávéhabos csokis-diós muffin sütése
Kávékrémmel töltött sütőtökös muffin, szellem habbal