Kávés finomságok halloweenre: Tökös kocka

A tökös kocka fantázianévre hallgató halloweeni édesség a kávékrém, a kandírozott tök és a mascarpone krém különleges ízharmóniája, melyet narancsos csokoládé bevonat koronáz meg. A recept meglehetősen időigényes és aprólékos. Gyakorlott háziasszonyoknak érdemes megpróbálkozni vele.

Tökös kocka halloweenre

Tökös kocka – a kávékrém elkészítése

  • 340 g tejszín
  • 112 g tej
  • 135 g tojássárga
  • 90 g porcukor
  • 200 g tejcsokoládé
  • 30 g instant kávé
  • 3,5 g zselatin

Egy dupla serpenyőben verjük fel a tojássárgát a cukorral, majd a tejjel és krémmel 10 percig főzzük. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a csokoládét és kávét. Jól dolgozzuk össze és hűtsük le. A hűtőből kivéve, amint a keverék megszilárdul, egy nyomózsák segítéségével tegyük egy kockaforma aljára, majd tegyük vissza a fagyasztóba.

Tökös kocka – a kandírozott tök elkészítése

  • 200 g friss tök
  • 500 g víz
  • 500 g cukor

Egy serpenyőben néhány percre forraljuk fel a vizet és a cukrot. A szirupba tegyük bele a kis kockákra vágott tököket és lassan főzzük 15 percig.  Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni az edényben legalább 24 órát. Másnap vegyük ki a szirupból, hagyjuk lecsöpögni és megszáradni.



Tökös kocka – a mascarpone krém elkészítése

  • 250 g tejszín
  • 60 g tojássárgája
  • 40 g cukor
  • 1 csipet só
  • 6 g zselatin
  • 250 g mascarpone

A tojássárgát, a cukrot, a sót és a tejszínt dupla serpenyőben 80 ° C-on főzzük. Levéve a tűzről keverjük bele a zselatint, végül a mascarponét. Legalább 24 órára tegyük hűtőbe, majd tálalás előtt kb. 5 percig verjük habverővel.

A sütemény befejezése következik, amihez 50 gramm macaront törjünk össze. A kávékrémet vegyük ki a fagyasztóból és váltakozva töltsük meg mascarpone-krémmel, kandírozott tökkel és a macaronnal. Majd újra tegyük fagyasztóba.

Tökös kocka – narancsos csokoládé bevonat

  • 200 g fehér csokoládé
  • 1 g narancs élelmiszer színezék

Olvasszuk meg a csokoládét és színezzük meg narancsos színnel. Pár percig keverjük. Gyors mozdulattal mártsuk bele a fagyasztott kockaformát a csokoládés bevonatba. A sütemények tetejét bronz permettel díszíthetjük.


Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük