Kávés finomságok halloweenre: Arany gesztenye

DXN kávé

A halloweeni időszak kedvelt édesség alapanyaga a gesztenye. Az arany gesztenye elkészítése igényel némi gyakorlatot a konyhában, de bátran megpróbálkozhatunk vele, hiszen nagyon finom. A gyerekek egyik kedvence lesz, ha megkóstolják.

Arany gesztenye recept halloweenre

Arany gesztenye részeinek elkészítése

Az arany gesztenye receptjének alapját négy részegység elkészítése adja. Ezeket a legvégén úgy állítjuk össze, akár a legók darabkáit.

Első részösszetevő elkészítése – mousse

  • 225 g tej
  • 45 g tojássárga
  • 22 g cukor
  • 1 csipet só

Egy tálban verjük fel a tojások sárgáját a cukorral. Forraljuk fel a tejet, majd keverjük hozzá a tojásos keveréket. Habverővel dolgozzuk össze, adjunk hozzá a sót és melegítsük 85° C-ra.  Vegyük le a tűzről.

Második részösszetevő elkészítése

  • 275 g tejsodó (angol krém)
  • 3 g zselatin
  • 15 g víz a zselatin feloldásához
  • 425 g csokoládé
  • 430 g tejszínhab

A forró krémhez adjuk hozzá a csokoládét és a vízben feloldott zselatint; néhány percig hagyjuk melegen, amíg összeáll a massza és eléri a 38° C-ot, végül lassan keverjük bele a tejszínhabot. Egy nyomózsák segítségével töltsük a tésztát szilikon formákba és tegyük fagyasztóba.

Harmadik részösszetevő elkészítése – gesztenyés sütemény

  • 260 g tojássárga
  • 250 g tojásfehérje
  • 250 g cukor
  • 225 g édes gesztenye liszt
  • 2,5 g só
  • 250 g vaj
  • 15 g sütőpor

Az összes hozzávalót keverjük össze keverőtálban, majd sütőbe 170° C-on kb. 25 percig süssük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtés után négyszögekre vágjuk fel.

Negyedik részösszetevő elkészítése – kávé karamell

  • 100 g porcukor
  • 50 g vaj
  • 80 g friss tejszín
  • 10 g instant kávé
  • 2 g só

Karamellizáljuk aranyszínűre a cukrot. Adjuk hozzá a puha vajat, keverjük jól össze, majd 32° C-on adjuk hozzá a tejszínt is. Forralás után tegyük bele a sót. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Az arany gesztenye összeállítása

A csokoládékrémmel töltsük meg egy gesztenye alakú forma 2/3-át, majd tegyük rá a formára vágott süteményt. Tegyük a fagyasztóba egy éjszakára, hogy könnyen ki tudjuk szedni a formából. Csokoládé reszelékkel és arany porral díszíthetjük, majd végül tegyünk a tetejére a kávé karamellből.

 

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.