Kávékrémes tortácska recept

Ezt az isteni tortácska receptet különleges alkalmakkor a legjobb fogyasztani. Kicsit sok hozzávaló szükséges a kávékrémes tortácska elkészítéséhez, de az íze mindenért kárpótol. Különösen akkor, ha nagy kávérajongó vagy.

Elkészítési idő: 1 óra + 2 óra pihentetés

Kávékrémes tortácska

A kávékrémes tortácska hozzávalói (10 darabhoz)

tészta



  • 300g fehér búzaliszt
  • 100g cukor
  • 100g olívaolaj
  • 1 tojás
  • 40g tojássárgája (kb. 2 tojás)
  • 6g élesztő
  • vanília
  • ½ citrom héja

kávékrém

  • 200g víz
  • 300ml feketekávé
  • 2 tojás
  • 20g tojássárgája (kb. 1 tojás)
  • 50g cukor
  • 40g kukorica keményítő
  • 75g csokoládé

meringue

  • 60g tojásfehérje (kb. 2 tojás)
  • 120g cukor

A kávékrémes tortácska tésztakosárkáinak elkészítése

A tojásokat és a tojássárgáját öntsük egy hosszú, magas edénybe. Nagyon lassan csurgassuk rá az olívaolajat, majd kézi habverővel jól keverjük össze. A keveréket öntsük át egy nagyobb edénybe és adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Keverjük össze míg egy laza tésztát nem kapunk, majd egy órára tegyük a hűtőbe pihenni. Olajozzuk ki a tortaformákat és töltsük meg őket a tésztával.  30-50 g kerüljön egy-egy formába. 180 °C – ra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig. Mielőtt a krémet beletöltenénk hagyjuk a kosárkákat kihűlni.

A tortácskák krémjének elkészítése

A kávékrémet és a meringue-et a végén össze kell keverni.

Kávékrém

Főzzük le a kávét és aprítsuk fel a csokoládét. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a tojássárgákat és a cukrot, majd adjuk hozzá a keményítőt. Lassan, kézzel keverjük össze.



Forraljuk fel a vizet, majd öntsük hozzá a tojásos keveréket.  Főzzük kb. 2 percig, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá a kávét, majd vegyük le a tűzről és szórjuk bele az apróra vágott csokoládét.  Addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe.

Meringue (habcsók)

A hozzávalókat keverjük össze és addig verjük, amíg sűrű, krémszerű állaga nem lesz. Ez a folyamat akár 5 percig is eltarthat. Miután a kávékrém teljesen lehűlt adjunk 50 g meringue-t minden 150 g kávékrémhez és keverjük alaposan össze.

 

Forrás: Lavazza


Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük