Kávékrémes tortácska recept

DXN kávé

Ezt az isteni tortácska receptet különleges alkalmakkor a legjobb fogyasztani. Kicsit sok hozzávaló szükséges a kávékrémes tortácska elkészítéséhez, de az íze mindenért kárpótol. Különösen akkor, ha nagy kávérajongó vagy.

Elkészítési idő: 1 óra + 2 óra pihentetés

Kávékrémes tortácska

A kávékrémes tortácska hozzávalói (10 darabhoz)

tészta

  • 300g fehér búzaliszt
  • 100g cukor
  • 100g olívaolaj
  • 1 tojás
  • 40g tojássárgája (kb. 2 tojás)
  • 6g élesztő
  • vanília
  • ½ citrom héja

kávékrém

  • 200g víz
  • 300ml feketekávé
  • 2 tojás
  • 20g tojássárgája (kb. 1 tojás)
  • 50g cukor
  • 40g kukorica keményítő
  • 75g csokoládé

meringue

  • 60g tojásfehérje (kb. 2 tojás)
  • 120g cukor

A kávékrémes tortácska tésztakosárkáinak elkészítése

A tojásokat és a tojássárgáját öntsük egy hosszú, magas edénybe. Nagyon lassan csurgassuk rá az olívaolajat, majd kézi habverővel jól keverjük össze. A keveréket öntsük át egy nagyobb edénybe és adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Keverjük össze míg egy laza tésztát nem kapunk, majd egy órára tegyük a hűtőbe pihenni. Olajozzuk ki a tortaformákat és töltsük meg őket a tésztával.  30-50 g kerüljön egy-egy formába. 180 °C – ra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig. Mielőtt a krémet beletöltenénk hagyjuk a kosárkákat kihűlni.

A tortácskák krémjének elkészítése

A kávékrémet és a meringue-et a végén össze kell keverni.

Kávékrém

Főzzük le a kávét és aprítsuk fel a csokoládét. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a tojássárgákat és a cukrot, majd adjuk hozzá a keményítőt. Lassan, kézzel keverjük össze.

Forraljuk fel a vizet, majd öntsük hozzá a tojásos keveréket.  Főzzük kb. 2 percig, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá a kávét, majd vegyük le a tűzről és szórjuk bele az apróra vágott csokoládét.  Addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe.

Meringue (habcsók)

A hozzávalókat keverjük össze és addig verjük, amíg sűrű, krémszerű állaga nem lesz. Ez a folyamat akár 5 percig is eltarthat. Miután a kávékrém teljesen lehűlt adjunk 50 g meringue-t minden 150 g kávékrémhez és keverjük alaposan össze.

 

Forrás: Lavazza

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.