Kávés ajándékok kávérajongóknak

Kávés finomságok halloweenre: Gesztenyés tökfejek

Töklámpások, boszorkányok, csínytevések, de legfőképpen édességek. Közeledik a Halloween, így a jelmezek elkészítése mellett érdemes időt szakítani az édességek elkészítésére, amelyet gyermekek és édesszájú felnőttek is kedvelnek. Loretta Fanella, a Lavazza cukrászspecialistája és márkanagykövete készített egy igazán egyedi kávés receptet a Halloween alkalmából. Ezek a gesztenyés tökfejek.

Gesztenyés tökfejek recept halloweenre

A gesztenyés tökfejek tésztájának elkészítése

A tészta kétféle lisztből áll össze, így kölcsönözve egyedi ízt a halloweenes sütinek.

Hozzávalók: 



  • 300 g vaj
  • 200 g cukor
  • 75 g tojássárga
  • 250 g liszt
  • 100 g keményítő
  • 100 g mandula liszt
  • 0,5 g vanília
  • 10 g őrölt kávé

A puha vajat dolgozzuk össze a cukorral és a vaníliával, majd adjuk hozzá a tojássárgát, végül a vaníliával és őrölt kávéval átitatott lisztet. Gyors mozdulattal keverjük össze, és nyomózsák segítségével töltsük halloween tökfej formákba. 170 ° C-on körülbelül 10 percig süssük.

A gesztenyés tökfejek krémjének elkészítése

A tökfejek gesztenyés ízét a gesztenye ganache adja.

Hozzávalók:

  • 250 g tejcsokoládé
  • 200 g friss tejszín
  • 65 g főtt édes gesztenye (hámozott)
  • 1 g só

Melegítsük fel a tejszínt és öntsük a csokoládéra. Hagyjuk néhány percig állni, majd adjuk hozzá a gesztenyét, és kézzel legalább 3 percig keverjük, amíg a krém selymesen sima nem lesz. Hagyjuk állni legalább 12 órát.

Összeállítás

Töltsük meg a mandulás süteményeket a gesztenyés ganache krémmel. Jó étvágyat a sütihez! 🙂




Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük