Kávés finomságok halloweenre: Gesztenyés tökfejek
Töklámpások, boszorkányok, csínytevések, de legfőképpen édességek. Közeledik a Halloween, így a jelmezek elkészítése mellett érdemes időt szakítani az édességek elkészítésére, amelyet gyermekek és édesszájú felnőttek is kedvelnek. Loretta Fanella, a Lavazza cukrászspecialistája és márkanagykövete készített egy igazán egyedi kávés receptet a Halloween alkalmából. Ezek a gesztenyés tökfejek.
A gesztenyés tökfejek tésztájának elkészítése
A tészta kétféle lisztből áll össze, így kölcsönözve egyedi ízt a halloweenes sütinek.
Hozzávalók:
- 300 g vaj
- 200 g cukor
- 75 g tojássárga
- 250 g liszt
- 100 g keményítő
- 100 g mandula liszt
- 0,5 g vanília
- 10 g őrölt kávé
A puha vajat dolgozzuk össze a cukorral és a vaníliával, majd adjuk hozzá a tojássárgát, végül a vaníliával és őrölt kávéval átitatott lisztet. Gyors mozdulattal keverjük össze, és nyomózsák segítségével töltsük halloween tökfej formákba. 170 ° C-on körülbelül 10 percig süssük.
A gesztenyés tökfejek krémjének elkészítése
A tökfejek gesztenyés ízét a gesztenye ganache adja.
Hozzávalók:
- 250 g tejcsokoládé
- 200 g friss tejszín
- 65 g főtt édes gesztenye (hámozott)
- 1 g só
Melegítsük fel a tejszínt és öntsük a csokoládéra. Hagyjuk néhány percig állni, majd adjuk hozzá a gesztenyét, és kézzel legalább 3 percig keverjük, amíg a krém selymesen sima nem lesz. Hagyjuk állni legalább 12 órát.
Összeállítás
Töltsük meg a mandulás süteményeket a gesztenyés ganache krémmel. Jó étvágyat a sütihez! 🙂