Gelato desszert Húsvétra egy csipetnyi kávéval

DXN kávé

Gelato receptA rendkívül gazdag desszert, a gelato friss és egyszerű alapanyagokból készül. A mandula és a narancs, valamint a klasszikus fagylaltnál krémesebb és jellegzetesen könnyű állaga a rászórt sós mandulával egy különleges ízélményt nyújt.

Húsvéti gelato recept

Hozzávalók:

  • 10 dkg Colomba sütemény (mandulás narancsos kalács, igazi olasz húsvéti desszert)
  • 20 dkg tojássárgája (kb. 12 db)
  • 225 ml tej
  • 275 ml tejszín
  • 5 dkg cukor

A tetejére:

  • 5 dkg sózott pörkölt mandula
  • 0,6 dkg csokoládé pehely
  • 0,2 dkg kávépor

A gelato elkészítése

  1. Forraljuk fel a tejet és a tejszínt, majd verjük fel a tojássárgáját a cukorral.
  2. Adjuk hozzá a tejet a tojáshoz, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a hőmérséklete eléri a 90 °C-ot.
  3. Morzsoljuk bele a Colomba süteményt és keverjük el teljesen.
  4. A keveréket tegyük fagylaltkészítőbe és készítsük el a Colomba fagylaltot.
  5. Keverjük össze a csokoládé pelyhet a kávéporral, ezzel szórjuk meg a fagylalt tetejét, végül adjuk hozzá a mandulát.

Egy kis gelato történelem

A gelato szó jelentése fagylalt, ami egy népszerű olasz desszert különlegességre utal. Alacsonyabb zsírtartalmú, mint a hagyományos jégrémek, valamint levegőből is kevesebbet tartalmaz.

A gelato eredetét sok mendemonda övezi. Egyesek szerint hegyvidéki hóból és jégből készítették először Szicíliában, az ókori Rómában és Egyiptomban.

A legvalószínűbb azonban, hogy a korai gelato fagylalt az olasz halász, Francesco Procopio dei Coltelli nevéhez fűződik, aki a nagyapja fagylaltgépének tökéletesítése által megalkothatta ezt a zseniális különlegességet.

 

Forrás: Lavazza, Wikipédia

 

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.