Gluténmentes kávés sütemény
Ez a könnyű, lágy sütemény kiváló lehet a reggeli kávé mellé. Bármely főétel desszertjeként is megállja a helyét. Mivel gluténmentes sütemény, bátran fogyaszthatják gluténérzékenyek is.
Elkészítése egyszerű. 40 perc előkészítés és 35 perc sütés kell hozzá.
A gluténmentes kávés süti hozzávalói
8-10 adaggal számolva
- 4 tojásfehérje
- 60 ml magolaj
- 100 ml kávé
- 150 g porcukor
- 1 g só
- 75 g burgonya keményítő
- 30 g rizsliszt
- 40 g kukorica keményítő
- ½ citrom héja
- 8 g szárított élesztő
- 0.5 g vanília
A gluténmentes sütemény elkészítése lépésenként
- Főzzük le a kávét, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- Válasszuk szét a tojásokat.
- Egy habverővel keverjük össze a kávét az olajjal és a citromhéjjal.
- Szitáljuk át a lisztet, és adjuk hozzá a kétféle keményítőt, az élesztőt, a cukrot és a vaníliát, hogy egy könnyű keveréket kapjunk.
- Verjük fel a tojásfehérjéket, majd óvatosan forgassuk bele a lisztbe.
- Vajazzuk ki a mini tortaformákat és öntsük bele a tésztát. 150°C-on süssük 35 percig.
Ha elkészítetted, oszd meg tapasztalataidat kommentben.
Forrás: Lavazza