Gluténmentes kávés sütemény

DXN kávé

Ez a könnyű, lágy sütemény kiváló lehet a reggeli kávé mellé. Bármely főétel desszertjeként is megállja a helyét. Mivel gluténmentes sütemény, bátran fogyaszthatják gluténérzékenyek is.

Gluténmentes kávés sütemény

Elkészítése egyszerű. 40 perc előkészítés és 35 perc sütés kell hozzá.

A gluténmentes kávés süti hozzávalói

8-10 adaggal számolva

  • 4 tojásfehérje
  • 60 ml magolaj
  • 100 ml kávé
  • 150 g porcukor
  • 1 g só
  • 75 g burgonya keményítő
  • 30 g rizsliszt
  • 40 g kukorica keményítő
  • ½ citrom héja
  • 8 g szárított élesztő
  • 0.5 g  vanília

A gluténmentes sütemény elkészítése lépésenként

  1. Főzzük le a kávét, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Válasszuk szét a tojásokat.
  3. Egy habverővel keverjük össze a kávét az olajjal és a citromhéjjal.
  4. Szitáljuk át a lisztet, és adjuk hozzá a kétféle keményítőt, az élesztőt, a cukrot és a vaníliát, hogy egy könnyű keveréket kapjunk.
  5. Verjük fel a tojásfehérjéket, majd óvatosan forgassuk bele a lisztbe.
  6. Vajazzuk ki a mini tortaformákat és öntsük bele a tésztát. 150°C-on süssük 35 percig.

Ha elkészítetted, oszd meg tapasztalataidat kommentben.

Forrás: Lavazza

Otthoni kávés munka Otthoni kávés munka

Hozzászólások