Egyszerű kávés muffin recept

Hoztam 2 kávés muffin receptet, amit kedvenc muffin alapreceptemből dolgoztam át. Az egyik muffin főzött kávéból készült, a másik pedig instant kávéból. Így minden kávérajongó megtalálhatja a számára legfinomabb kávés muffin receptet. Ami engem illet, nekem az instant kávés változat jött be jobban, bár mindkét változat nagyon finom lett.

A mennyiség kiméréséhez elég egy bögre. Én 3 dl-es bögrét használtam a receptekhez. Ez nagyjából 20-22 közepes muffin elkészítéséhez elég.

A kávés muffinok előkészítési ideje: kb 20 perc
Sütési idő: kb 20-25 perc
Összesen: 40-45 perc

Főzött kávés muffin recept

Főzött kávés muffin

Hozzávalók

  • 2 bögre finomliszt
  • 3/4 bögre cukor
  • fél bögre tej
  • 1 tojás
  • 1/3 bögre napraforgó olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 adag eszpresszó kávé lehűtve vagy langyosan

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra, alul-felül sütéssel.
  2. Főzzünk le 4 adag eszpresszó kávét és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  4. Egy másik, nagyobb tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, olajat, tejet és alaposan keverjük össze.
  5. Miután lehűlt a kávé, öntsük hozzá a cukros-tejes hozzávalókhoz és ismételten alaposan keverjük el.
  6. A lisztes tál tartalmát adagokban adjuk hozzá a cukros-tejes-kávés hozzávalókhoz és minden adagnál keverjünk párat rajta. A legvégén keverjük csomómentesre a masszát, de ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl. Így marad légies a kávés muffin.
  7. A masszát adagoljuk papírkapszlikkal bélelt szilikon muffin formákba, majd tegyük be az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e a kávés muffin. Ha igen, lepereg róla a tészta.

Instant kávés muffin recept

Instant kávés muffin

Hozzávalók

  • 2 bögre finomliszt
  • fél bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • 1/3 bögre napraforgó olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 csomag 3in1 instant kávé (én a kedvencemmel, a DXN Lingzhi Coffee 3in1 EU instant kávéval készítettem el, amit a webshopomból beszerezhetsz)

Elkészítés

Az instant kávés muffin elkészítése alig tér el a főzött kávés muffin elkészítésétől. A különbség annyi, hogy itt az instant kávét por állagban adjuk a nedves hozzávalókhoz.



  1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra, alul-felül sütéssel.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  3. Egy nagyobb tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, olajat, tejet és alaposan keverjük össze.
  4. Az instant kávét öntsük hozzá a cukros-tejes hozzávalókhoz és ismételten alaposan keverjük el.
  5. A lisztes tál tartalmát adagokban adjuk hozzá a cukros-tejes-kávés hozzávalókhoz és minden adagnál keverjünk párat rajta. A legvégén keverjük csomómentesre a masszát, de ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl. Így marad légies a kávés muffin.
  6. A masszát adagoljuk papírkapszlikkal bélelt szilikon muffin formákba, majd tegyük be az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e a kávés muffin. Ha igen, lepereg róla a tészta.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szereted a muffinokat és még több recept érdekel, válogass a legjobb édes és sós muffin receptek közül.


Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük