Egyszerű kávés muffin recept
Hoztam 2 kávés muffin receptet, amit kedvenc muffin alapreceptemből dolgoztam át. Az egyik muffin főzött kávéból készült, a másik pedig instant kávéból. Így minden kávérajongó megtalálhatja a számára legfinomabb kávés muffin receptet. Ami engem illet, nekem az instant kávés változat jött be jobban, bár mindkét változat nagyon finom lett.
A mennyiség kiméréséhez elég egy bögre. Én 3 dl-es bögrét használtam a receptekhez. Ez nagyjából 20-22 közepes muffin elkészítéséhez elég.
A kávés muffinok előkészítési ideje: kb 20 perc
Sütési idő: kb 20-25 perc
Összesen: 40-45 perc
Főzött kávés muffin recept
Hozzávalók
- 2 bögre finomliszt
- 3/4 bögre cukor
- fél bögre tej
- 1 tojás
- 1/3 bögre napraforgó olaj
- 1 csomag sütőpor
- 4 adag eszpresszó kávé lehűtve vagy langyosan
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 175 fokra, alul-felül sütéssel.
- Főzzünk le 4 adag eszpresszó kávét és hagyjuk langyosra hűlni.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral.
- Egy másik, nagyobb tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, olajat, tejet és alaposan keverjük össze.
- Miután lehűlt a kávé, öntsük hozzá a cukros-tejes hozzávalókhoz és ismételten alaposan keverjük el.
- A lisztes tál tartalmát adagokban adjuk hozzá a cukros-tejes-kávés hozzávalókhoz és minden adagnál keverjünk párat rajta. A legvégén keverjük csomómentesre a masszát, de ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl. Így marad légies a kávés muffin.
- A masszát adagoljuk papírkapszlikkal bélelt szilikon muffin formákba, majd tegyük be az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e a kávés muffin. Ha igen, lepereg róla a tészta.
Instant kávés muffin recept
Hozzávalók
- 2 bögre finomliszt
- fél bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 tojás
- 1/3 bögre napraforgó olaj
- 1 csomag sütőpor
- 4 csomag 3in1 instant kávé (én a kedvencemmel, a DXN Lingzhi Coffee 3in1 EU instant kávéval készítettem el, amit a webshopomból beszerezhetsz)
Elkészítés
Az instant kávés muffin elkészítése alig tér el a főzött kávés muffin elkészítésétől. A különbség annyi, hogy itt az instant kávét por állagban adjuk a nedves hozzávalókhoz.
- A sütőt melegítsük elő 175 fokra, alul-felül sütéssel.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral.
- Egy nagyobb tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, olajat, tejet és alaposan keverjük össze.
- Az instant kávét öntsük hozzá a cukros-tejes hozzávalókhoz és ismételten alaposan keverjük el.
- A lisztes tál tartalmát adagokban adjuk hozzá a cukros-tejes-kávés hozzávalókhoz és minden adagnál keverjünk párat rajta. A legvégén keverjük csomómentesre a masszát, de ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl. Így marad légies a kávés muffin.
- A masszát adagoljuk papírkapszlikkal bélelt szilikon muffin formákba, majd tegyük be az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e a kávés muffin. Ha igen, lepereg róla a tészta.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szereted a muffinokat és még több recept érdekel, válogass a legjobb édes és sós muffin receptek közül.