Különleges kávéfagyi recept házilag

Nem is gondolnád, mennyire egyszerű a kávéfagyi receptje. Nemcsak, hogy könnyű elkészíteni, de egészen biztosan mindenki rajongani fog érte, aki szereti a kávét. De talán még azok is, akik egyébként nem szoktak kávézni.

Kávéfagyi házilag

nehézségi fok: könnyű
adag: 4 gombóc
elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő

Kávéfagyi hozzávalók

  • 2 dl zsíros tej (3,5%-os)
  • 50 ml habtejszín
  • 50 g cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tasak DXN White Coffee Zhino ganodermás kávé
  • csipet só

A kávéfagyi elkészítése hihetetlenül egyszerűen

  1. A tejet, a tejszínt, és a cukrot egy csipet sóval lábasba tesszük és pár perc alatt felforraljuk.

Kávéfagyi készítése házilag: Összetevők felforralása



  1. Közben egy másik tálban a tojássárgáját és fehérjét kettéválasztjuk. A fehérjét félretesszük, ezzel most nem lesz dolgunk. A sárgáját viszont egyenletesen elkeverjük.

Kávéfagyi készítése házilag: Tojássárgája összekeverése

  1. Amikor felforrt a tejszín a tejjel, levesszük a tűzhelyről és egy keveset a tojássárgájához öntünk belőle, majd elkeverjük. Ugyanezt megcsináljuk fordítva is (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek) : A tojássárgáját áttöltjük a tejhez és a tűzhelyen folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

Kávéfagyi készítése házilag: Hőkiegyenlítünk

TIPP: Nagyon vigyázzunk, hogy ekkor már ne forraljuk fel a fagyi alapot, mert kicsapódik a tejből tojássárgája. Még forrás előtt húzzuk le a lábast a tűzhelyről.

  1. Ha a kávéfagyi alapja lehűlt 80 ˚C alá, áttöltjük egy műanyag tálba és hozzáöntjük a ganodermás kávé tasak tartalmát, majd elkeverjük.

Kávéfagyi készítése házilag: Ganoderma kávét szórunk a fagylaltba

  1. Amikor a majdnem kész kávéfagyi kihűlt, betehetjük a fagyasztóba. Amíg a fagylalt meg nem fagy teljesen, félóránként vegyük ki és keverjük meg. Ezzel érjük el a fagyira jellemző állagot.

Kávéfagyi készítése házilag: Hűtési folyamat



Jó étvágyat! 🙂

Fagyi helyett inkább jégkrémet ennél? Nézd meg a csokis-kávés pálcikás jégkrém receptjét is!


Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük