Különleges kávéfagyi recept házilag
Nem is gondolnád, mennyire egyszerű a kávéfagyi receptje. Nemcsak, hogy könnyű elkészíteni, de egészen biztosan mindenki rajongani fog érte, aki szereti a kávét. De talán még azok is, akik egyébként nem szoktak kávézni.
nehézségi fok: könnyű
adag: 4 gombóc
elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő
Kávéfagyi hozzávalók
- 2 dl zsíros tej (3,5%-os)
- 50 ml habtejszín
- 50 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 tasak DXN White Coffee Zhino ganodermás kávé
- csipet só
A kávéfagyi elkészítése hihetetlenül egyszerűen
- A tejet, a tejszínt, és a cukrot egy csipet sóval lábasba tesszük és pár perc alatt felforraljuk.
- Közben egy másik tálban a tojássárgáját és fehérjét kettéválasztjuk. A fehérjét félretesszük, ezzel most nem lesz dolgunk. A sárgáját viszont egyenletesen elkeverjük.
- Amikor felforrt a tejszín a tejjel, levesszük a tűzhelyről és egy keveset a tojássárgájához öntünk belőle, majd elkeverjük. Ugyanezt megcsináljuk fordítva is (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek) : A tojássárgáját áttöltjük a tejhez és a tűzhelyen folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
TIPP: Nagyon vigyázzunk, hogy ekkor már ne forraljuk fel a fagyi alapot, mert kicsapódik a tejből tojássárgája. Még forrás előtt húzzuk le a lábast a tűzhelyről.
- Ha a kávéfagyi alapja lehűlt 80 ˚C alá, áttöltjük egy műanyag tálba és hozzáöntjük a ganodermás kávé tasak tartalmát, majd elkeverjük.
- Amikor a majdnem kész kávéfagyi kihűlt, betehetjük a fagyasztóba. Amíg a fagylalt meg nem fagy teljesen, félóránként vegyük ki és keverjük meg. Ezzel érjük el a fagyira jellemző állagot.
Jó étvágyat! 🙂
Fagyi helyett inkább jégkrémet ennél? Nézd meg a csokis-kávés pálcikás jégkrém receptjét is!