Kávé érdekességek, avagy a kávé 21 titka

Kávé érdekességek
Fotó: jannoon028, FreeDigitalPhotos.net

Mit tudsz és mit nem tudsz a kávéról? Az alábbiakban összeszedtem 21 érdekességet, amit a kávé biztosan tud, vagy legalábbis úgy véljük, hogy tud. Azt szokták mondani, hogy aki nem hiszi, járjon utána. Ha a lent felsorolt érdekességek közül próbáltad és tapasztaltad vagy próbáltad, de nem tapasztaltad valamelyiket, írd meg az élményeidet és szólj hozzá a cikkhez.

Kávé érdekességek egészségügyi témában

  1. Miután megittuk a kávénkat, 5 perc után már az egész testben kimutatható a koffein.
  2. A citromos kávé akár meg is szüntetheti a fejfájást.
  3. A ganodermás kávétól nem ég a gyomrunk.
  4. A koffeinmentes kávé is tartalmaz koffeint, de sokkal kevesebbet, mint például egy csésze fekete tea.
  5. A kávé és a sör együttesen képes lehet megváltoztatni akár a DNS-t is.
  6. A kávécserje leveléből jótékony hatású teát lehet főzni.

Kávé érdekességek praktikusság szempontjából

  1. A kávé után azonnal elfogyasztott víztől később színeződnek el a fogaink, amit a kávé okoz.
  2. A kávé finomabb lehet, ha kávéfőzés előtt tömörítéskor az erre a célra kialakított kávétömörítőt (tampert) használjuk.
  3. Ha kávézaccot teszel a hűtőbe, az semlegesíti az ott keletkezett kellemetlen szagokat.
  4. A kávézaccnak bolhaölő hatása van. Ha fürdetés után bedörzsöljük vele házi kedvencünket, a bolhák eltűnnek belőle.

Kávé érdekességek ezoterikus témában

  1. Kávézaccból már online is tudsz magadnak jósolni egy kattintással. Persze kérdés, mennyire lehet ennek hinni. Én a magam részéről szkeptikus vagyok.
  2. A kávézaccból történő jóslás a XVI-XVII. században volt a legjelentősebb.
  3. Az, hogy milyen kávét iszol, megmutatja milyen típusú ember vagy.

Kávé érdekességek a nagyvilágból

  1. A kávéból kivont koffeint ismét felhasználják. Mibe? Kólába.
  2. A világ legdrágább kávébabjait elefánt ürülékéből nyerik. A kávé neve: Black Ivory Coffee.
  3. A világ második legdrágább kávébabjait cibetmacska ürülékéből nyerik. A kávé neve: Kopi Luwak vagy más néven civet coffee.
  4. A kávé feldolgozásának 2 legismertebb módja a száraz és a nedves feldolgozás.
  5. Kávés körökben a cupping (ejtsd: káping) kávékóstolást jelent.
  6. A felnőtt lakosság több, mint 83%-a rendszeresen kávézik.
  7. Minden 30 másodpercben 120 000 csésze kávét fogyasztanak el Európában.
  8. Törökországban egy házasság végéhez is vezethetett, ha a férj kevés és rossz minőségű kávét adott feleségének.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük