Kávézaccos arcradír házilag

DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció
Kávézaccos arcradír és ganodermás szappan

Megtapasztaltam a kávézaccos arcradír hatását. Házilag készítettem el, bár nagy előkészületet nem igényelt ez az olcsó és nagyon hatékony szépségápolási trükk. Én egy kis különlegességet is csempésztem bele, amivel ennek a bőrradírnak a „Ganodermás kávézaccos arcradír” nevet adtam. Mitől kávézaccos ganodermás? Elárulom.

A ganodermás kávézaccos arcradír hozzávalói:

A ganodermás kávézaccos arcradír elkészítése

Kávézacc

A kávézaccot beleöntjük egy kis tálkába. Nem kell belőle sok, bőven elég annyi, amennyi egy kávé lefőzése után megmarad.

A zaccot egy kevéske szappanos vízzel megáztatjuk, hogy ne legyen annyira száraz. Persze a zacc így is meglehetősen porhanyós marad, ezért a radírozási műveletet én mosdókagyló felett végeztem.

Miután összekevertem a kávézaccot a ganodermás szappanos vízzel, felvittem az arcomra és egy pár percig radíroztam vele. Ganodermás szappan helyett használhatunk hagyományos vagy házi készítésű szappant is. Arra figyeljünk, hogy a szappan ne szárítsa ki a bőrünket.

A ganodermás szappan éppen olyan, ami segíti mosakodás közben és után is megőrizni a bőr természetes olajtartalmát.

A Ganoderma javítja a vérkeringést, regenerálja a sejteket, méregtelenítő hatással bír és kiegyensúlyozza a bőr pH értékét. Ezen kívül antioxidánst tartalmaz.

Tapasztalatok

Kávézaccos arcpakolás

Most volt az első alkalom, hogy a kávézaccos arcradír változatot kipróbáltam. A hatása van olyan jó, mint bármelyik drogériában megvett jobb minőségű arcradír. Az arcbőr elhalt hámsejtjeit szépen leradírozza, nem sérti fel a bőrt sem. Ez persze függ a radírozás erősségétől és az őrölt kávé finomságától is.

A kávézaccos arcradír használatától megfiatalodik az egész arc. A kávéban található koffeinnek köszönhetően az egész arcbőr megélénkül.

A kávézacc nagy részét fel sem használtam, maradt belőle bőven.

És most már azt is tudom, hogyan vegyem hasznát a kávézaccnak, amit eddig a kukába dobtunk itthon. Persze a kávézaccos arcradír is a kukában végzi a használatot követően, de így találtam egy plusz funkciót, amivel két legyet üthetek egy csapásra.

Sokat írtam a ganodermás kávékról is már. Na, ezekkel a kávékkal ne csináljuk meg a kávézaccos arcradírozást. 2 okból sem:

  1. A DXN kávék instant kávék. Csak azt érnénk el, hogy feloldódik az arcunkon a kávé. A radírozó hatáshoz fűződő reményeinket viszont nem fogja beváltani.
  2. Ár-érték arányban jobb a ganodermás kávékat meginni, mint különféle arcradírozásra vagy arcpakolásra pocsékolni.

További kávézaccos praktikák is érdekelnek? Olvasd el a Narancsbőr ellen írt cikkemet.


DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások