Kávés borhab recept különleges alkalmakra
A kávés borhab receptje kiválóan simul az olyan desszertekhez, mint panettone.
Akár reggeli meglepetésre vagy délutáni uzsonnára készül, de egy kellemes vacsorához is kitűnő desszert a panettone (jelentése: nagy kenyér). Az igazi itáliai recept egy olaszokra jellemző hagyományt testesít meg: örömteli együttlétek és vidám családi összejövetelek pillanatait. Ahhoz, hogy a panettone még különlegesebb legyen, egyszerűen adjunk hozzá valami pluszt, mondjuk coffee zabaglione-t vagyis olasz borhabot kávéval! A borhab egyébként is a karácsonyi időszak egyik kedvelt édessége.
A kávés borhab elkészítése
Hozzávalók: 20 ml eszpresszó kávé 30 ml Borghetti kávé likőr 6 tojássárga 120 g barna cukor 6 szelet panettone 250 g tejfagylalt |
A tojásokat szétválasztva a sárgákat tegyük a cukorral egy nagy habüstbe vagy réztálba, majd adjuk hozzá a kávét és a likőrt is.
A borhab úgy készül, hogy az üstöt lobogó víz fölé téve habverővel alaposan kikeverjük a hozzávalókat. Kézi habverővel egészen addig keverjük, amíg kellő mértékben be nem sűrűsödik.
Ezután szeleteljük fel a panettone-t, majd mindkét oldalát pirítsuk meg egy kicsit.
A kávés borhab tálalása panettone desszerttel
Készítsünk egy kis habágyat a tányéron, majd tegyünk egy rá egy adag jégkrémet. Helyezzük a panettone szeleteket mellé, dekoráljuk apró bogyós gyümölcsökkel és szórjunk meg mindent porcukorral!
Jó étvágyat! 🙂
A receptet ajánlotta: Lavazza