Váljunk igazi baristákká!

Legyél Te is DXN ganoderma kávé fogyasztó! Miért? Mert egészséges, finom, és még pénzt is kereshetsz vele. A részleteket megtalálod ide kattintva.

Ígértem, hogy beszámolok az Universitá del Caffé barista képzésének kulisszatitkairól. Az előző cikkem itt olvasható a tanfolyam meghirdetéséről. Ezen a tanfolyamon veszek részt én is, amit nagyon vártam már. 🙂

Túl vagyunk az első napon, ami nem ment éppen zökkenőmentesen, legalábbis számomra. Vérciki volt, hogy rögtön az első alkalommal késtem 20 percet.  Persze, ha nem lyukadt volna ki a metró kereke 🙂 , és az utcát is jó helyen keresem, akkor már negyed órával kezdés előtt ott lettem volna. Szerencsére semmi probléma nem volt a késésből. Miután „beestem” az ajtón, Debreczenyi Attila, vezető tréner üdvözölt. Bemutatkoztunk, majd csendben leültem a többiek közé.

DXN Gift Box Extra

A délelőtt nagy része elméletből állt és természetesen kávékóstolásból. Ittunk különböző módszerekkel főzött kávét, szigorúan tej és cukor nélkül.

Előtte nem igazán ittam a kávét édesítés nélkül, viszont ezt most garantáltam bepótoltam. Nagyon fontos pedig, hogy a kávét mindenféle plusz adalék nélkül igyuk, amikor kóstolunk, hiszen így jönnek ki legjobban a hibák.

Kávékóstolás
Kasza Péter és Tóth Zoltán, barista trénerek

A kóstolás után csupa finomság várt ránk.

Croissant kávé mellé
Egy kis reggeli

A reggeli után még némi elmélet, aztán jöhetett egy kis teszt. Zoli és Peti „kotyvasztott” nekünk 3 különböző kávét, amikről meg kellett mondanunk, hogy vajon melyik a 100% arabica, 100% robusta és melyik az, amiben mindkét fajta kávé megtalálható. A robustát mindenki egyértelműen felismerte, az volt a legkellemetlenebb ízű. 🙂

Annyi kávét ittunk, hogy egy dopping teszten biztosan megbuktunk volna. Valahogy a kóstolás nem teljesen kóstolásnak volt mondható. De legalább felébredtünk. 🙂

Az elméletek és kóstolások után elmentünk közösen megebédelni a közeli vendéglőbe. Ezután következett a gyakorlat: mi magunk főztünk tökéletes eszpresszót. Legalábbis igyekeztünk tökéletesre készíteni.

Kávé tömörítés közben
Tömörítünk

Nem is gondolná az ember, hogy a kávét milyen sok ponton el lehet rontani. Már a darálásnál oda kell figyelni, hogy milyen kávéőrleményt készítünk. Aztán ott van a kávé tömörítés, aminél egyáltalán nem mindegy, hogy milyen erővel végezzük. Ezen kívül még öblítettünk, csészét melegítettünk, másodperceket számoltunk.

Ha ezen pontok közül akár egyet is elrontunk, oda a tökéletes kávé. Viszont a kávékészítésen kívül is van még sok olyan fázis, ahol elrontható a kávé, és ezek már leginkább rajtunk kívül álló okok.

illy barista tanfolyam
Ahol a tökéletes kávé készült

A nap végére mindenki lefőzte a maga kis „tökéletes” eszpresszóját. Amit teljes bizonyossággal megállapíthatunk, hogy az illy csészék nem maradtak szárazon.

Így sikerült kávék
Még egy kis gyakorlás

A következő alkalommal a második nap eseményeiről fogok beszámolni. A tervek szerint igazi cappuccinot fogunk készíteni. Bízom benne, hogy a második napról már én sem fogok késni. 🙂

Találkozunk a következő cikkben!

A cikksorozat további részeit az alábbi linkekre kattintva olvashatod el:
Barista tanfolyam az illy színeiben

A kávékóstolástól a latte artig vezető út
Összefoglaló az illy barista tanfolyamról

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. 🙂 RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, strifler.anita@gmail.com

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, strifler.anita@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.