Robusta kávé jellemzői

Legyél Te is DXN ganoderma kávé fogyasztó! Miért? Mert egészséges, finom, és még pénzt is kereshetsz vele. A részleteket megtalálod ide kattintva.

Kávészemek
Fotó: amenic181, FreeDigitalPhotos.net

A robusta kávé kedvelt kávéfajta leginkább az ára miatt. Az arabica kávéval ellentétben ez a kávé egy olcsóbb árkategóriát képvisel. Kevésbé aromás, mint arabica társa.

Előszeretettel vegyítik arabica kávéval a robuszta kávészemeket, hogy finomabb ízvilágot kapjunk. Kissé kesernyés íze ellenére is sokan vásárolják. Ritka az a kávé, ami csak robustából áll. Akárcsak az arabica, a robusta kávé is Afrikából származik, Afrika nyugati területeiről. Mi az, amit még érdemes tudni a robustáról?

 Robusta kávé tulajdonságai

Piros kávécseresznyékA robusta kávécserje igénytelenebb, mint az arabica. Növekedésükhöz a kevésbé laza talaj is megfelelő.

Betegségekkel szemben ellenállóbbak.

Kromoszómáinak száma 22.

A melegebb klímát kedveli. Általában 20-30 Celsius-fok közötti hőmérséklet ideális számára, magas páratartalommal. Ekkor a legkedvezőbb ahhoz, hogy virágzásnak induljon.

Rendszertelenül virágzik.

200-900 m tengerszint feletti magasságokat kedveli, tehát alacsonyabban fekszik, mint az arabica.

DXN Gift Box Extra

Csapadékigénye viszont nagyobb. 2000-3000 mm évi csapadékmennyiség a kedvező számára.

Amit még fontos tudni a robusta kávébabokról:

 • olajtartalmuk: 10-12%
 • cukortartalmuk: 3-7%
 • koffeintartalmuk: 1,7-4%

Érdekességek a robustáról, robuszta kávéról

Bár összességében az arabica kávé a drágább kávéfajta, mégis a világ legdrágább kávéi között robusta is szerepel. Ez pedig a Kopi Luwak Robusta kávé, melynek kilogrammonkénti ára több, mint 100 000 Ft.

A robusta kávécserjék magassága akár a 10-12 m-t is elérhetik. A kávécseresznyék nem esnek le, miután megértek, ezért betakarításukhoz sokszor létra szükséges.

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. 🙂 RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, strifler.anita@gmail.com

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, strifler.anita@gmail.com

4 thoughts on “Robusta kávé jellemzői

 • február 19, 2015 at 10:07
  Permalink

  Nahát, azt nem is tudtam, hogy a Kopi Luwak az robuszta. Köszi. 🙂

  Reply
 • március 9, 2016 at 13:04
  Permalink

  Kedves Anita!
  A Dalmayer Grand Cru sorozatának Java Terang kávéja 100% robusta kávé és nem Afrikából, hanem Jáva szigetéről származik.

  Reply
  • március 9, 2016 at 15:01
   Permalink

   Köszönöm a hasznos infót. Ezek szerint ez a kávé azon kevesek egyike, mely csak robusta kávébabokat tartalmaz.

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.