Fehércsokis kávétorta recept

Legyél Te is DXN ganoderma kávé fogyasztó! Miért? Mert egészséges, finom, és még pénzt is kereshetsz vele. A részleteket megtalálod ide kattintva.

A fehércsokis kávétorta tökéletes lehet születésnapi meglepetésnek vagy különleges alkalmakra azoknak, akik szeretik a kávét. Próbáld ki és, ha tetszett a recept, ajánld tovább másoknak is. 🙂

Fehércsokis kávétorta recept

nehézségi fok: közepes
adag: 10-12 szeletes tortához (22 cm-es tortaformát használva)
elkészítési idő: előkészítés 50 perc, sütés kb 35 perc

DXN termékek és kávék

Hozzávalók

tészta:
  • 200 g margarin vagy vaj
  • 200 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
krém:
  • 200 g fehér csokoládé (2 tábla 100 grammos fehér csoki)
  • 200 ml habtejszín
  • 1 zacskó Lingzhi Black Coffee (szerezd be itt)
  • 250 g mascarpone
  • 1 csipet só
  • fél kávéskanál őrölt kardamom (bio boltban kapható, de el is hagyható)

A fehércsokis kávétorta elkészítését lépésről lépésre végigkövetheted az alábbi pontok szerint.

A fehércsokis kávétorta krémjének elkészítése

  1. A fehér csokit késsel feldaraboljuk.

Daraboljuk fel a fehér csokit

  1. A tejszínt folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd 2-3 percig hűlni hagyjuk, hogy kevesebb, mint 80 ˚C-os legyen.

Tejszín melegítése fehércsokis kávétorta krémjéhez

DXN Gift Box Extra

  1. Ezt követően beletesszük a meleg tejszínbe a Lingzhi Black Coffee ganoderma kávét és feloldjuk a tejszínben. (A tejszínt azért kell 80 ˚C alá hűtenünk, hogy a kávéban található ganoderma ne károsodjon.) Majd a meleg kávés tejszínt ráöntjük a csokira és addig keverjük, míg a csoki el nem olvad benne.

Keverjük össze a fehér csokit, black coffee-t és a tejszínt.

  1. Amikor a kávés krém szobahőmérsékletűre hűlt, betesszük a hűtőbe és hűtő hidegre hűtjük.

A fehércsokis kávétorta tésztájának elkészítése

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  1. A puha margarint vagy vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

Olvasztott vajat porcukorral és vaníliás cukorral összekeverjük.

  1. Majd a tojássárgájákat is hozzáadjuk és azzal is tovább habosítjuk.

Tojás hozzáadása a masszához.

  1. A megmaradt tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

  1. A tojássárgájás vajas keverékhez apránként adjuk hozzá felváltva a lisztet és a tojásfehérje habot.

Tojássárgájás masszát és tojásfehérje habot liszttel összekeverjük.

  1. A kivajazott, kilisztezett formába beleegyengetjük a már kész masszánkat. (A 22 cm-es tortakarika – tortaforma – kikenéséhez kb 20 g vajra és 50 g lisztre volt szükségünk.) 175 fokon légkeveréssel vagy alul-felül sütéssel 30-35 percig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje.
  2. Az idő végéhez közeledve fogpiszkálóval próbát végezhetünk, hogy megsült-e már a tészta. Érdemes fa alapanyagú eszközzel végezni a próbát, mert arra jobban rátapad a tészta, ha még nem sült meg teljesen.

  1. Ha teljesen kihűlt a tészta, fűrészkéssel hosszában kettévágjuk.

Megsült a fehércsokis kávétorta tésztája.

A kávétorta tésztáját ketté vágjuk.

Összeállítjuk a fehércsokis kávétortát

  1. A hűtőből kivesszük a kávétorta krémjét, amikor már meghűlt. A krémet a mascarponeval, a csipet sóval és a kardamommal habosra keverjük. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl a habot, mert a vaj kicsapódik és szemcsés lesz a krém.
  1. Az elkészült krém kétharmadát az alsó tortalapra rákenjük és elegyengetjük. A felső tortalapot rátesszük és egy kevés krémmel körbekenjük.

  1. A megmaradt krémet szabadon díszítésre használhatjuk vagy vastagabban kenjük körbe a tésztát. A torta tetejét kakaóval megszórjuk.
  1. Mielőtt felvágnánk a tortát, minimum fél napig tartsuk hűtőben, hogy a krém megkeményedjen, és az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Fehércsokis kávétorta

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.