Elkészítési javaslat a DXN kávékhoz

DXN kávé

Ebben a cikkben néhány tippet kaphatsz a DXN kávék elkészítésével kapcsolatban. Érthető, ha kicsit bizonytalan vagy, hiszen ezek speciálisabb kávék, mint a hagyományosak.

Elkészítési javaslat a DXN kávékhoz

A Magyarországon kapható 8 féle DXN kávéból 7 féle van, ami ganodermát is tartalmaz. Kilóg a sorból a Maca EuCafé. Elkészítését tekintve ugyanazt kell szem előtt tartani, mint a többi DXN kávénál.

A kávékhoz hozzáadott ganoderma egészségre gyakorolt jótékony hatásáról egyre többet lehet hallani. A DXN ganodermás kávék igazi bio kávék, organikus termékek. A cégnek saját gyárai vannak, melyek világszínvonalon elismert minősítéssel rendelkeznek (pl.: ISO 14001).

Elkészítési javaslat adagolás szempontjából

Mi – lelkes DXN ganodermás kávé fogyasztók 🙂 – a kávés tasakokat több adagra el szoktuk osztani. 7 féle instant kávé és 1 filteres kávé található a kínálatban.

Instant kávék és elkészítési javaslatuk:

  • Lingzhi Black Coffee
  • Lingzhi Coffee 3 in 1
  • DXN Cream Coffee
  • Zhi Mocha
  • Maca Vita Café
  • Maca EuCafé
  • DXN White Coffee Zhino

A DXN instant kávés tasakokat 2 vagy 3 részre szoktuk elosztani. Meg lehet inni egy egész tasakkal is egyszerre, de a bevált gyakorlat az, hogy a tasakokat 2-3 adagra bontjuk.

Én a magam részéről, amikor DXN instant kávét iszok, 2 részre osztom a cappuccino jellegű kávékat, és 3 részre az erősebb Lingzhi Black Coffee paleo kávét.

Egy teljes tasak tartalmának elfogyasztásához körülbelül 1,5 dl forró vízre van szükségünk. Értelemszerűen, ha több részre osztottuk el a tasakot, annak arányában adjunk hozzá kevesebb vizet. Az 1,5 dl szabadon csökkenthető vagy növelhető attól függően, ki mennyire szereti erősen vagy gyengébben a kávét.

Filteres kávé és elkészítési javaslata:

  • Zhi Cafe Classic

Magyarországon nem annyira elterjedt a filteres kávé, de nekem a kedvencem lett, amióta megjelent a DXN kávék kínálatában. Mivel filteres kávéról van szó, a tasakot egy az egyben beáztatjuk szintén körülbelül 1,5 dl vízbe, mint ahogyan a teát szoktuk.

Javasom, pár percig hagyjuk benne a filtert a vízben, hogy jól kiázzon. Nálam előfordul, hogy fél órát is ázik, semmi probléma nincs belőle. Ugyanakkor, ha nagyon rövid ideig (1-2 perc) hagyjuk ázni, előfordulhat, hogy vízízű lesz a kávé. Javaslom, hogy inkább több ideig ázzon, mint kevesebb ideig.

Én a következőképpen készítem saját filteres kávémat: A filtert 10-15 percig hagyom ázni körülbelül 1-1,5 dl vízben. Miután kiázott, a filtert kiveszem és a kávéhoz öntök még körülbelül 1 dl tejet. Az elkészült kávéhoz pluszban rakok még 1 teáskanál cukrot.

Elkészítési javaslat az ízlelőbimbók kedvében járva

Bármelyik kávét választjuk, használhatunk hozzá vizet vagy akár tejet is. Én a legtöbb esetben egy kevéske vízben szoktam feloldani a kávékat és ezután öntök hozzá több tejet. Azt is bátran megtehetjük, hogy eleve tejhez adjuk hozzá a kávéport.

Ízlés szerint adhatunk a kávékhoz cukrot. Van olyan, ami tartalmaz cukrot, de megtalálhatjuk a cukormentes változatokat is.

A legtöbb esetben forró vízben vagy tejben oldjuk fel a kávékat, azonban meg lehet próbálni hideg vízben is feloldani. Különösen érdemes kipróbálni a forró nyári napokon. Nekem erre egy jó bevált jegeskávés megoldásom van. 🙂

Elkészítési javaslat az egészség tükrében

Egészen eddig a DXN kávék elkészítése nem nagyon tért el a hagyományos instant kávéktól. Van azonban egy-két tényező, ami miatt kicsit jobban oda kell figyelnünk arra, hogyan készítjük el ezeket a kávékat.

Mivel ezek a kávék ganoderma kivonatot tartalmaznak, nagyon fontos, hogy amiben feloldjuk, annak a hőmérséklete ne legyen több 75-80 ˚C-nál. Így nem károsodik a ganoderma.

Nem kell megijedni, ha épp nincs nálad erre a célra speciális hőmérő. Nem is fog kelleni. Miután felforraltad a vizet, várj pár percet, hogy hűljön. Egy pohárba ki is önthetsz annyi vizet, amennyit majd szeretnél felhasználni a kávéhoz. Így gyorsabban hűl a kívánt hőmérsékletre.

A másik dolog, amit nem javaslok a kávék elkészítésekor, az a mikrohullámú sütő használata. A vizet vagy tejet ne mikróban melegítsd, különösen ne akkor, ha már beleszórtad a ganoderma kávéport.

Ha még van kérdésed, keress bátran

A DXN kávék elkészítésével kapcsolatban ezeket a javaslatokat gondoltam megosztani veled. Remélem, hasznosnak találtad. Bármilyen kérdésed van ezekkel a kávékkal kapcsolatban, keress meg valamelyik elérhetőségemen és kérdezz bátran.


DXN termékek és törzsvásárlói regisztráció DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások