Elkészítési javaslat a DXN kávékhoz

DXN kávé

Ebben a cikkben néhány tippet kaphatsz a DXN kávék elkészítésével kapcsolatban. Érthető, ha kicsit bizonytalan vagy, hiszen ezek speciálisabb kávék, mint a hagyományosak.

Elkészítési javaslat a DXN kávékhoz

A Magyarországon kapható 8 féle DXN kávéból 7 féle van, ami ganodermát is tartalmaz. Kilóg a sorból a Maca EuCafé. Elkészítését tekintve ugyanazt kell szem előtt tartani, mint a többi DXN kávénál.

A kávékhoz hozzáadott ganoderma egészségre gyakorolt jótékony hatásáról egyre többet lehet hallani. A DXN ganodermás kávék igazi bio kávék, organikus termékek. A cégnek saját gyárai vannak, melyek világszínvonalon elismert minősítéssel rendelkeznek (pl.: ISO 14001).

Elkészítési javaslat adagolás szempontjából

Mi – lelkes DXN ganodermás kávé fogyasztók 🙂 – a kávés tasakokat több adagra el szoktuk osztani. 7 féle instant kávé és 1 filteres kávé található a kínálatban.

Instant kávék és elkészítési javaslatuk:

  • Lingzhi Black Coffee
  • Lingzhi Coffee 3 in 1
  • DXN Cream Coffee
  • Zhi Mocha
  • Maca Vita Café
  • Maca EuCafé
  • DXN White Coffee Zhino

A DXN instant kávés tasakokat 2 vagy 3 részre szoktuk elosztani. Meg lehet inni egy egész tasakkal is egyszerre, de a bevált gyakorlat az, hogy a tasakokat 2-3 adagra bontjuk.

Én a magam részéről, amikor DXN instant kávét iszok, 2 részre osztom a cappuccino jellegű kávékat, és 3 részre az erősebb Lingzhi Black Coffee paleo kávét.

Egy teljes tasak tartalmának elfogyasztásához körülbelül 1,5 dl forró vízre van szükségünk. Értelemszerűen, ha több részre osztottuk el a tasakot, annak arányában adjunk hozzá kevesebb vizet. Az 1,5 dl szabadon csökkenthető vagy növelhető attól függően, ki mennyire szereti erősen vagy gyengébben a kávét.

Filteres kávé és elkészítési javaslata:

  • Zhi Cafe Classic

Magyarországon nem annyira elterjedt a filteres kávé, de nekem a kedvencem lett, amióta megjelent a DXN kávék kínálatában. Mivel filteres kávéról van szó, a tasakot egy az egyben beáztatjuk szintén körülbelül 1,5 dl vízbe, mint ahogyan a teát szoktuk.

Javasom, pár percig hagyjuk benne a filtert a vízben, hogy jól kiázzon. Nálam előfordul, hogy fél órát is ázik, semmi probléma nincs belőle. Ugyanakkor, ha nagyon rövid ideig (1-2 perc) hagyjuk ázni, előfordulhat, hogy vízízű lesz a kávé. Javaslom, hogy inkább több ideig ázzon, mint kevesebb ideig.

Én a következőképpen készítem saját filteres kávémat: A filtert 10-15 percig hagyom ázni körülbelül 1-1,5 dl vízben. Miután kiázott, a filtert kiveszem és a kávéhoz öntök még körülbelül 1 dl tejet. Az elkészült kávéhoz pluszban rakok még 1 teáskanál cukrot.

Elkészítési javaslat az ízlelőbimbók kedvében járva

Bármelyik kávét választjuk, használhatunk hozzá vizet vagy akár tejet is. Én a legtöbb esetben egy kevéske vízben szoktam feloldani a kávékat és ezután öntök hozzá több tejet. Azt is bátran megtehetjük, hogy eleve tejhez adjuk hozzá a kávéport.

Ízlés szerint adhatunk a kávékhoz cukrot. Van olyan, ami tartalmaz cukrot, de megtalálhatjuk a cukormentes változatokat is.

A legtöbb esetben forró vízben vagy tejben oldjuk fel a kávékat, azonban meg lehet próbálni hideg vízben is feloldani. Különösen érdemes kipróbálni a forró nyári napokon. Nekem erre egy jó bevált jegeskávés megoldásom van. 🙂

Elkészítési javaslat az egészség tükrében

Egészen eddig a DXN kávék elkészítése nem nagyon tért el a hagyományos instant kávéktól. Van azonban egy-két tényező, ami miatt kicsit jobban oda kell figyelnünk arra, hogyan készítjük el ezeket a kávékat.

Mivel ezek a kávék ganoderma kivonatot tartalmaznak, nagyon fontos, hogy amiben feloldjuk, annak a hőmérséklete ne legyen több 75-80 ˚C-nál. Így nem károsodik a ganoderma.

Nem kell megijedni, ha épp nincs nálad erre a célra speciális hőmérő. Nem is fog kelleni. Miután felforraltad a vizet, várj pár percet, hogy hűljön. Egy pohárba ki is önthetsz annyi vizet, amennyit majd szeretnél felhasználni a kávéhoz. Így gyorsabban hűl a kívánt hőmérsékletre.

A másik dolog, amit nem javaslok a kávék elkészítésekor, az a mikrohullámú sütő használata. A vizet vagy tejet ne mikróban melegítsd, különösen ne akkor, ha már beleszórtad a ganoderma kávéport.

Ha még van kérdésed, keress bátran

A DXN kávék elkészítésével kapcsolatban ezeket a javaslatokat gondoltam megosztani veled. Remélem, hasznosnak találtad. Bármilyen kérdésed van ezekkel a kávékkal kapcsolatban, keress meg valamelyik elérhetőségemen és kérdezz bátran.

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.