DXN Ganoderma: Organikus termesztés (1. rész)

DXN kávé
DXN ganoderma organikus termesztés

Mai világunk megkívánja, hogy sokkal környezettudatosabbak legyünk, mint eddig valaha voltunk. Ezáltal előtérbe került az organikus termesztés. A környezetünkre ügyelve jobb minőségű termékeket hozhatunk létre. Viszont ennek nagyon komoly ellenőrzési procedúrája van.

A DXN termékei, a DXN ganodermája és spirulinája kiállták ezeket a próbákat és valóban organikus termesztésű termékekként elismertek az egész világon.

Miről szól az ISO 14001 tanúsítvány?

Az organikus termesztés bizonyítéka, hogy a DXN rendelkezik a világszinten elismert ISO 14001 tanúsítvánnyal. A tanúsítvány a DXN hivatalos oldalán megtekinthető.

Az ISO 14001 szabvány a Környezetközpontú Irányítási Rendszer (KIR) tanúsításáról szól. A Wikipédia az alábbiak szerint fogalmazza meg:

A vállalat itt a környezetszennyezés csökkentését tűzi ki, és tesz meg mindent annak érdekében, hogy mind termékeivel, mind tevékenységeivel minél kisebb mértékben károsítsa a környezetet, a természetet. Ehhez tudatosan figyeli tevékenységeinek kölcsönhatását a környezettel, és úgy alakítja minden tevékenységét, hogy – lehetőleg a hatósági előírásokon túlmutatóan is – a környezeti terhelés (értsd: szennyezés, károsítás) mértéke csökkenjen. A környezetközpontú irányítási rendszerek alapvető és tanúsítható követelményeit az ISO 14001-es szabvány tartalmazza.

Mit jelent az organikus termesztés?

Az ISO 14001 szabvány magában foglalja az organikus termesztés elvárásait. Ahogyan a lenti videóban a DXN alapítója és elnöke, Dato’ Dr. Lim Siow Jin fogalmaz:

  • A farmodnak mentesnek kell lennie a kemikáliától.
  • A farmnak nem szabad kibocsátania semmilyen szaganyagot, ami hatással lehet az emberre.
  • A harmadik feltétel pedig, hogy bármit is csinálsz a farmon, az nem okozhat kárt a környezetében.

Ennek a DXN ganodermája maradéktalanul megfelel.

A DXN organikus ganodermája

A ganoderma organikus termesztése ott kezdődik, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy kétféle ganoderma létezik: az egyik csak az élő fán él meg, míg a másik a szárazon.

A DXN farmjának környezete nagyon zöld. Miért? Mert sok farmmal ellentétben a DXN farmja nem bocsát ki kellemetlen szaganyagokat és a DXN ganodermáinak spórája nem támadja meg az élő fát.

A DXN ganodermájának organikus termesztéséről szóló 4 perces videót itt tudod megnézni:

A cikksorozat további részeit az alábbi linkekre kattintva olvashatod el:
DXN Ganoderma: A Ganoderma és a csirketeszt (2. rész)


DXN termékek és törzsvásárlói regisztráció DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások