A zamatos kávé titka

Ki ne szeretné olyan kávéval kínálni a vendégeit vagy kényeztetni saját magát, melynek tökéletes aromája ínycsiklandó cremaval párosul? Hogyan lehet olyan teát készíteni, melynek zamatával egyszerűen nem lehet betelni? Eláruljuk a titkot!

BWT - Best Water Technology kávéházakban

A kávézási élmény meghatározó tényezője – A VÍZ

A vendéglátásban az ételek és italok kiváló minősége, íze, élvezeti értéke döntő szerepet játszik.

Mind a kávé, mind a tea közös jellemzője a 97-98%-os víztartalom. Ezért nem mindegy, milyen vizet használunk ezekhez az italokhoz. A kávé és a tea élvezeti értékét jelentősen befolyásolja a víz minősége.

Mindig friss, tiszta és lehetőleg lágy vizet használjunk! A kemény, klóros víz a kávé esetében kellemetlen mellékízt eredményezhet.

Magas fokú víztisztító technológia a kávéházakban – BWT

A legigényesebb kávézókban a kávégépek elé olyan víztisztító berendezéseket építenek be, amelyek azontúl, hogy megvédik a berendezéseket, a kávé krémesebb állagához, finomabb ízéhez is hozzájárulnak.

BWT vízszűrő - BestmaxA BWT szakemberei kezdettől fogva arra törekszenek, hogy olyan egyedülállóan innovatív, megbízható, magas minőségű és környezetbarát vízkezelő berendezéseket fejlesszenek ki és forgalmazzanak, amelyek kényelmesebbé, biztonságosabbá teszik mindennapjainkat a vízzel – az élet elixírjével – való érintkezés során.

A vendéglátóipar szereplői számára kifejlesztett BWT Water + More termékcsalád is ezen irányelvek alapján született. A W+M esetében egy olyan praktikus és egyszerűen használható termékcsalád megalkotása volt a cél, amely lehetővé teszi, hogy optimális minőségű vizet nyerjünk bármely vezetékes vízből, a megfelelő patron használatával. Ezáltal nemcsak a kávégép védelmét biztosítjuk, hanem a szűrt vízzel főzött kávé, tea vagy kakaó élvezeti értékét is növeljük.

A BWT BESTMAX vízszűrők például célzottan csökkentik a víz karbonát keménységét, és kiszűrik a vízben lebegő szennyeződéseket. Ugyanakkor megőrzik azokat az anyagokat, amelyek – a kávé és tea esetében – az aroma optimális felszabadulásához, kiteljesedéséhez szükségesek.

A BESTMAX vízszűrővel kezelt víz emellett hatékonyan védi a kávégépeket, étel- és italárusító automatákat, valamint a kombi gőzölőket a vízkőlerakódástól. Ily módon egyszerűen megspórolhatóak a javítási költségek.

A termékcsalád másik tagja, a BWT BESTMAX Premium, úttörő innovációként magnéziumot ad a vízhez, miközben részlegesen lágyítja azt. A legtöbb barista és kávéguru előtt nyílt titok, hogy a kávé rejtett tartalékait magnéziummal lehet előcsalogatni, ezáltal teljesedik ki íz és illat, a kávé magával ragadó esszenciája. A magnéziumban gazdag víz fogyasztása önmagában is javasolt, mert szennyeződésektől, íz- és illatrontó anyagoktól mentes, kiegyensúlyozott ásványi anyag tartalmával pedig igazi élvezetet nyújt az egészséges, friss vízre szomjazók számára.

Képek forrása: BWT – Best Water Technology


DXN kávé webshop

Ez is érdekelhet

  • Homokos a kávé?

    Nem, a kávé nem homokos, viszont az alábbi videóban egy kissé különleges kávéfőzési módot ismerhetünk meg. Hogy mennyiben más ízt ad ez a kávé, mint a hagyományos…

  • A majom kávé titka

    A világ tele van különleges és meghökkentő kávékkal, de kevés olyan különlegesség létezik, amely annyira természetes és ritka lenne, mint a majom kávé. Ez a ritka ital…

  • 10 tény a kávéról

    A mai a cikkben egy olyan videót nézhetsz meg, melyben 10 érdekes, meghökkentő (vagy épp nem az) tényről szerezhetsz tudomást a kávéval kapcsolatban. A Tízes lista youtube…

  • Filmajánló: Zacc/Kávé

    Néhány napja megnéztem egy kávébabokról szóló animációs filmet. A film sokatmondó címe: Zacc/Kávé – Nem (kávé)babra megy a játék. Nem is tudom, melyik kategóriába lehetne igazán sorolni….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük