Kipróbáltam a BWT vízszűrő kancsót

Lett egy új szerzeményem, a BWT Penguin vízszűrő kancsó. Ezen vízszűrő kancsó segítségével tisztább vizet állíthatunk elő magunknak otthonunkban.

BWT vízszűrő kancsó, mellyel a kávé is aromásabb

Amiért erről a vízszűrő kancsóról írok

Ugyanúgy, ahogy a latte art képzésnél, a vízszűrő kancsó esetében is már régóta kecsegtetett a gondolat, hogy nekem is végre be kéne szerezni egy ilyen kancsót. Emlékszem, hónapokkal ezelőtt ott álltam a Media Markt vízszűrő kancsókkal teli polcai előtt és azon tanakodtam magamban, melyik lenne a tökéletes választás. A vásárlásig nem jutottam el, úgyhogy ez akkor és ott annyiban maradt.

Most azonban egy remek lehetőség kínálkozott arra, hogy vízszűrő kancsó tulajdonos lehessek. Mivel a kávé blogomban hasznos és fontos téma a víz is, úgy gondoltam megírom véleményemet és tapasztalataimat a BWT Penguin vízszűrő kancsóról, amit most már én is rendszeresen használok.Mit tud a BWT Penguin vízszűrő kancsó?

A BWT Penguin vízszűrő kancsónak a teljes kapacitása 2,7 liter és maximum 1,5 liter szűrt vizet képes tárolni.

Ennél a vízszűrő kancsónál BWT Longlife Mg2+ vízszűrő betét segít a vízszűrésben, ami nemcsak a klórt és egyéb szennyeződéseket szűri ki, de magnéziummal is pótolja a csapvizet.

A vízszűréssel lágyabb vizet kapunk.

Saját tapasztalatom, véleményem BWT Penguin vízszűrő kancsóról

Nem szeretnék elfogult lenni és belemagyarázni dolgokat a kancsó vízszűrő hatását illetően, ezért több tesztet is végeztem.Elővettem két poharat (eltérő színűt). Egyikbe sima csapvizet, másikba a vízszűrő kancsóval kezelt vizet töltöttem. (Az objektív teszthez fontos, hogy a vizek hőmérséklete ugyanolyan legyen.)

BWT vízszűrő kancsó a kedvenc kávémmalMegkértem páromat, hogy keverje meg a poharakat, hogy ne tudjam, melyik színűt adja a kezembe. Vakon kóstoltam meg a 2 pohár vizet. Tényleg érezhető volt a két víz között a különbség és sikerült kitalálnom, melyik víz a szűrt. Bár nem volt annyira meghatározóan más, egy picit mintha édeskésebbnek éreztem volna a szűrt vizet. Valamint a klórszag is megszűnt.

A tesztet itt nem hagytam abba. További bizonyítékot akartam szerezni arra vonatkozóan, hogy ez a vízszűrő kancsó valóban tisztább vizet állít elő.

Azt tudtam, hogyha sima csapvizet forralok fel, a forralást követően (miután hűlni kezd a víz) apró szennyeződések úszkálnak a víz tetején. Ez biztosan ismert jelenség minden háztartásban. Nos, kipróbáltam, hogy felforralom a szűrt vizet is.

Igazából engem ez győzött meg leginkább abban, hogy valóban egészségesebb vizet iszok, ugyanis a felforralást követően a szűrt víz esetében nem kezdtek el szennyeződések úszkálni a víz tetején. Teljesen átlátszó maradt a víz.


DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Most már tudom, hogy a ganodermás kávém is még egészségesebb, ha szűrt vízzel készítem. 🙂

Néhány jó tanács

A szűrőkancsóban lévő vizet ugyanúgy fel kell forralni, mint a csapvizet, ha a babáknak adjuk, ugyanis a szűrőkancsó a baktériumok és vírusok ellen nem véd.

Ügyeljünk arra, hogy a vízszűrő betét jól bele legyen nyomva a vízszűrő tölcsérbe. Én első alkalommal nem nyomtam bele eléggé és így nem is illeszkedett jól.

Szűrőbetét helyes behelyezése

Remélem, hasznos információkkal láttalak el a BWT vízszűrő kancsót illetően. Amennyiben több információra van szükséged, látogass el a BWT Shop webáruházba.

Képek forrása: BWT – Best Water Technology, saját képekDXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük