Kipróbáltam a BWT vízszűrő kancsót

DXN kávé

Lett egy új szerzeményem, a BWT Penguin vízszűrő kancsó. Ezen vízszűrő kancsó segítségével tisztább vizet állíthatunk elő magunknak otthonunkban.

BWT vízszűrő kancsó, mellyel a kávé is aromásabb

Amiért erről a vízszűrő kancsóról írok

Ugyanúgy, ahogy a latte art képzésnél, a vízszűrő kancsó esetében is már régóta kecsegtetett a gondolat, hogy nekem is végre be kéne szerezni egy ilyen kancsót. Emlékszem, hónapokkal ezelőtt ott álltam a Media Markt vízszűrő kancsókkal teli polcai előtt és azon tanakodtam magamban, melyik lenne a tökéletes választás. A vásárlásig nem jutottam el, úgyhogy ez akkor és ott annyiban maradt.

Most azonban egy remek lehetőség kínálkozott arra, hogy vízszűrő kancsó tulajdonos lehessek. Mivel a kávé blogomban hasznos és fontos téma a víz is, úgy gondoltam megírom véleményemet és tapasztalataimat a BWT Penguin vízszűrő kancsóról, amit most már én is rendszeresen használok.

Mit tud a BWT Penguin vízszűrő kancsó?

A BWT Penguin vízszűrő kancsónak a teljes kapacitása 2,7 liter és maximum 1,5 liter szűrt vizet képes tárolni.

Ennél a vízszűrő kancsónál BWT Longlife Mg2+ vízszűrő betét segít a vízszűrésben, ami nemcsak a klórt és egyéb szennyeződéseket szűri ki, de magnéziummal is pótolja a csapvizet.

A vízszűréssel lágyabb vizet kapunk.

Saját tapasztalatom, véleményem BWT Penguin vízszűrő kancsóról

Nem szeretnék elfogult lenni és belemagyarázni dolgokat a kancsó vízszűrő hatását illetően, ezért több tesztet is végeztem.

Elővettem két poharat (eltérő színűt). Egyikbe sima csapvizet, másikba a vízszűrő kancsóval kezelt vizet töltöttem. (Az objektív teszthez fontos, hogy a vizek hőmérséklete ugyanolyan legyen.)

BWT vízszűrő kancsó a kedvenc kávémmalMegkértem páromat, hogy keverje meg a poharakat, hogy ne tudjam, melyik színűt adja a kezembe. Vakon kóstoltam meg a 2 pohár vizet. Tényleg érezhető volt a két víz között a különbség és sikerült kitalálnom, melyik víz a szűrt. Bár nem volt annyira meghatározóan más, egy picit mintha édeskésebbnek éreztem volna a szűrt vizet. Valamint a klórszag is megszűnt.

A tesztet itt nem hagytam abba. További bizonyítékot akartam szerezni arra vonatkozóan, hogy ez a vízszűrő kancsó valóban tisztább vizet állít elő.

Azt tudtam, hogyha sima csapvizet forralok fel, a forralást követően (miután hűlni kezd a víz) apró szennyeződések úszkálnak a víz tetején. Ez biztosan ismert jelenség minden háztartásban. Nos, kipróbáltam, hogy felforralom a szűrt vizet is.

Igazából engem ez győzött meg leginkább abban, hogy valóban egészségesebb vizet iszok, ugyanis a felforralást követően a szűrt víz esetében nem kezdtek el szennyeződések úszkálni a víz tetején. Teljesen átlátszó maradt a víz.

Most már tudom, hogy a ganodermás kávém is még egészségesebb, ha szűrt vízzel készítem. 🙂

Néhány jó tanács

A szűrőkancsóban lévő vizet ugyanúgy fel kell forralni, mint a csapvizet, ha a babáknak adjuk, ugyanis a szűrőkancsó a baktériumok és vírusok ellen nem véd.

Ügyeljünk arra, hogy a vízszűrő betét jól bele legyen nyomva a vízszűrő tölcsérbe. Én első alkalommal nem nyomtam bele eléggé és így nem is illeszkedett jól.

Szűrőbetét helyes behelyezése

Remélem, hasznos információkkal láttalak el a BWT vízszűrő kancsót illetően. Amennyiben több információra van szükséged, látogass el a BWT Shop webáruházba.

Képek forrása: BWT – Best Water Technology, saját képek

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.