Kávézási szokások, avagy milyen a tipikus magyar kávéfogyasztó

DXN kávé

EGYET OTTHON, EGYET AZ IRODÁBAN. A MAGYAROK ÁTLAGOSAN 2,6 CSÉSZE KÁVÉT ISZNAK MEG NAPONTA.

A Lavazza kutatást végzett a magyar kávéfogyasztók körében. A felmérés kitért a rendszerességre, a minőségre és a mennyiségre is. Arra keresett választ, milyen a tipikus magyar kávéfogyasztó.

Kávézási szokások Magyarországon

Kávézási szokások Magyarországon

A magyar felnőtt társadalom mintegy 85%-a napi rendszerességgel iszik kávét és többségüknek elképzelhetetlen, hogy a reggeli kávé rituális elfogyasztása nélkül indítsa a napját.

A legtöbben, a magyar kávéfogyasztók közel fele (48%) a kávéfőzős megoldást preferálja az otthoni kávéja elkészítéséhez. 19%-uk instant kávé formájában fogyasztja feketéjét.

A kutatásban 2000 fő vett részt és kérdeztek meg a kávézási szokásairól. A felmérésből az is kiderült, hogy vásárláskor a fogyasztók több mint fele már a boltba érkezés előtt tudja, hogy milyen márkát fog választani, míg 26%-uk rendszerint az üzletben dönti el, milyen kávét szeretne. A választásban a magyarokat leginkább az ár befolyásolja (állította a kávéfogyasztók 60%-a), ezt követően az íz és a minőség a legmeghatározóbb tényező.

Szemes, instant vagy őrölt? Tejjel vagy anélkül? Ebéd után vagy elég reggel?

A kávé a mindennapok szerves részét képezi a magyarok számára is. Az olaszokkal ellentétben Magyarországon a többség tejjel issza a kávét, tejeskávé vagy cappuccino formájában.

A rendszeres kávéfogyasztók persze nem korlátozzák magukat az otthoni kávézásra. 68%-uk a munkahelyére érkezéskor is iszik egy csészével; legtöbben semmi pénzért sem hagynák ki a munkahelyi napindító kávét. A megkérdezettek 73%-a leginkább reggel kávézik, 52%-uk közvetlenül ebéd után is, illetve az álmos délutáni órákban 46%-uk szokott egy adag aromás, erősítő kávéhoz nyúlni.

Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy a magyarok igazán szeretnek kávézni. Hogy kit mi mozgat meg, az egyénenként változó. Van, aki csak a társaság miatt kávézik. Van, aki élénkítő hatása miatt. Természetesen a legtöbbünknek mindkettőre van oka, ami miatt a mindennapi koffeinbombánkhoz nyúlunk.

A te kávézási szokásaid mennyiben térnek el az átlagtól?

Forrás: Lavazza

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, [email protected]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.