Kávézási szokások, avagy milyen a tipikus magyar kávéfogyasztó

DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

EGYET OTTHON, EGYET AZ IRODÁBAN. A MAGYAROK ÁTLAGOSAN 2,6 CSÉSZE KÁVÉT ISZNAK MEG NAPONTA.

A Lavazza kutatást végzett a magyar kávéfogyasztók körében. A felmérés kitért a rendszerességre, a minőségre és a mennyiségre is. Arra keresett választ, milyen a tipikus magyar kávéfogyasztó.

Kávézási szokások Magyarországon

Kávézási szokások Magyarországon

A magyar felnőtt társadalom mintegy 85%-a napi rendszerességgel iszik kávét és többségüknek elképzelhetetlen, hogy a reggeli kávé rituális elfogyasztása nélkül indítsa a napját.

A legtöbben, a magyar kávéfogyasztók közel fele (48%) a kávéfőzős megoldást preferálja az otthoni kávéja elkészítéséhez. 19%-uk instant kávé formájában fogyasztja feketéjét.

A kutatásban 2000 fő vett részt és kérdeztek meg a kávézási szokásairól. A felmérésből az is kiderült, hogy vásárláskor a fogyasztók több mint fele már a boltba érkezés előtt tudja, hogy milyen márkát fog választani, míg 26%-uk rendszerint az üzletben dönti el, milyen kávét szeretne. A választásban a magyarokat leginkább az ár befolyásolja (állította a kávéfogyasztók 60%-a), ezt követően az íz és a minőség a legmeghatározóbb tényező.

Szemes, instant vagy őrölt? Tejjel vagy anélkül? Ebéd után vagy elég reggel?

A kávé a mindennapok szerves részét képezi a magyarok számára is. Az olaszokkal ellentétben Magyarországon a többség tejjel issza a kávét, tejeskávé vagy cappuccino formájában.

A rendszeres kávéfogyasztók persze nem korlátozzák magukat az otthoni kávézásra. 68%-uk a munkahelyére érkezéskor is iszik egy csészével; legtöbben semmi pénzért sem hagynák ki a munkahelyi napindító kávét. A megkérdezettek 73%-a leginkább reggel kávézik, 52%-uk közvetlenül ebéd után is, illetve az álmos délutáni órákban 46%-uk szokott egy adag aromás, erősítő kávéhoz nyúlni.

Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy a magyarok igazán szeretnek kávézni. Hogy kit mi mozgat meg, az egyénenként változó. Van, aki csak a társaság miatt kávézik. Van, aki élénkítő hatása miatt. Természetesen a legtöbbünknek mindkettőre van oka, ami miatt a mindennapi koffeinbombánkhoz nyúlunk.

A te kávézási szokásaid mennyiben térnek el az átlagtól?

Forrás: Lavazza


DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások