Kávés semifreddo recept

Ez az isteni olasz semifreddo recept semmiképp sem hiányozhat az ünnepi desszertek étlapjáról.

A semifreddo recept alapja egy különleges parfé, mely az olasz hagyománynak megfelelően elkészített fagylaltféle. Gyakran találják szeletelve piskótával, gyümölcsökkel. Ajánlom hozzá a kávés piskóta receptjét.

A semifreddo jelentése „félig fagyott”. Elnevezése olyan édes desszertre utal, mely fagyosabb a fagylaltnál.

Semifreddo recept

Semifreddo jeges desszert hozzávalók

  • 100 ml kávé
  • 4 tojás
  • 120 g cukor
  • 250 g tejszín
  • 50 g piskótatészta
  • 6 g zselatin
  • tejkaramella

A kávés semifreddo elkészítése lépésről lépésre

  1. Keverjük össze a 4 tojássárgát 60 g cukorral, majd külön tálba verjük fel a 4 tojásfehérjét szintén 60 g cukorral.
  2. Áztassuk be a zselatint hideg vízbe.
  3. Verjük fel a tejszínt is, majd lassan keverjük bele a tojássárgát.
  4. Olvasszuk fel a zselatint a kávéban és adjuk hozzá a tojásos keverékhez.
  5. Alulról felfelé kavarva lassan keverjük bele a felvert tojásfehérjét.
  6. Öntsük a keveréket egy téglalap alakú tortaformába.
  7. Fedjük le piskótával és áztassuk édes kávéban.
  8. Tegyük a hűtőbe legalább 6 órára.

Semifreddo tálalási javaslat

Vágjunk egy kb. 2,5 cm-es szelet semifreddo desszertet, majd vágjuk újra félbe 45 fokos szögben. Helyezzük a tányérra és tejkaramellával tálaljuk!



Jó étvágyat! 🙂

A receptet ajánlotta: Lavazza


Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük