Kávés semifreddo recept
Ez az isteni olasz semifreddo recept semmiképp sem hiányozhat az ünnepi desszertek étlapjáról.
A semifreddo recept alapja egy különleges parfé, mely az olasz hagyománynak megfelelően elkészített fagylaltféle. Gyakran találják szeletelve piskótával, gyümölcsökkel. Ajánlom hozzá a kávés piskóta receptjét.
A semifreddo jelentése „félig fagyott”. Elnevezése olyan édes desszertre utal, mely fagyosabb a fagylaltnál.

Semifreddo jeges desszert hozzávalók
- 100 ml kávé
- 4 tojás
- 120 g cukor
- 250 g tejszín
- 50 g piskótatészta
- 6 g zselatin
- tejkaramella
A kávés semifreddo elkészítése lépésről lépésre
- Keverjük össze a 4 tojássárgát 60 g cukorral, majd külön tálba verjük fel a 4 tojásfehérjét szintén 60 g cukorral.
- Áztassuk be a zselatint hideg vízbe.
- Verjük fel a tejszínt is, majd lassan keverjük bele a tojássárgát.
- Olvasszuk fel a zselatint a kávéban és adjuk hozzá a tojásos keverékhez.
- Alulról felfelé kavarva lassan keverjük bele a felvert tojásfehérjét.
- Öntsük a keveréket egy téglalap alakú tortaformába.
- Fedjük le piskótával és áztassuk édes kávéban.
- Tegyük a hűtőbe legalább 6 órára.
Semifreddo tálalási javaslat
Vágjunk egy kb. 2,5 cm-es szelet semifreddo desszertet, majd vágjuk újra félbe 45 fokos szögben. Helyezzük a tányérra és tejkaramellával tálaljuk!
Jó étvágyat! 🙂
A receptet ajánlotta: Lavazza