Kávés jégkrém recept csokis ganodermás kávéból

Szeretnéd feldobni a hagyományos pálcikás jégkrém receptjét valami egyedivel? Készítsd el álmaid kávés jégkrémjét csokis ganodermás kávéval!

Pálcikás kávés jégkrém házilag

nehézségi fok: könnyű
adag: 6 adag
elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő

Kávés jégkrém hozzávalók

  • 2 dl zsíros tej (3,5%-os)
  • 50 ml habtejszín
  • 50 g cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tasak Zhi Mocha ganodermás kávé
  • csipet só

A kávés jégkrém elkészítése házilag

  1. A tejet, a tejszínt, és a cukrot egy csipet sóval lábasba tesszük és pár perc alatt felforraljuk.

Összetevők felforralása



  1. Közben egy másik tálban a tojássárgáját és fehérjét kettéválasztjuk. A fehérjét félretesszük, ezzel most nem lesz dolgunk. A sárgáját viszont egyenletesen elkeverjük.

Tojássárgája összekeverése

  1. Amikor felforrt a tejszín a tejjel, levesszük a tűzhelyről és egy keveset a tojássárgájához öntünk belőle, majd elkeverjük. Ugyanezt megcsináljuk fordítva is (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek) : A tojássárgáját áttöltjük a tejhez és a tűzhelyen folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

Hőkiegyenlítünk
TIPP: Nagyon vigyázzunk, hogy ekkor már ne forraljuk fel a fagyi alapot, mert kicsapódik a tejből tojássárgája. Még forrás előtt húzzuk le a lábast a tűzhelyről.

  1. Ha a kávés jégkrém alapja lehűlt 80 ˚C alá, beleönthetjük a ganodermás kávé tasak tartalmát, majd elkeverjük.

Kávés jégkrém készítése: Zhi Mocha kávét szórunk a jégkrém alapba

  1. Amikor a majdnem kész kávés jégkrém kihűlt, formákba öntjük, majd 2-3 órára betesszük a fagyasztóba. Miután megfagyott, már fogyasztható is.

Kávés jégkrém készítése: Formákba öntjük a jégkrém alapot
Jó étvágyat! 🙂

Jégkrém helyett inkább fagyit ennél? Nézd meg a kávéfagyi receptet is!




Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük