Kávés jégkrém recept csokis ganodermás kávéból
Szeretnéd feldobni a hagyományos pálcikás jégkrém receptjét valami egyedivel? Készítsd el álmaid kávés jégkrémjét csokis ganodermás kávéval!
nehézségi fok: könnyű
adag: 6 adag
elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő
Kávés jégkrém hozzávalók
- 2 dl zsíros tej (3,5%-os)
- 50 ml habtejszín
- 50 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 tasak Zhi Mocha ganodermás kávé
- csipet só
A kávés jégkrém elkészítése házilag
- A tejet, a tejszínt, és a cukrot egy csipet sóval lábasba tesszük és pár perc alatt felforraljuk.
- Közben egy másik tálban a tojássárgáját és fehérjét kettéválasztjuk. A fehérjét félretesszük, ezzel most nem lesz dolgunk. A sárgáját viszont egyenletesen elkeverjük.
- Amikor felforrt a tejszín a tejjel, levesszük a tűzhelyről és egy keveset a tojássárgájához öntünk belőle, majd elkeverjük. Ugyanezt megcsináljuk fordítva is (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek) : A tojássárgáját áttöltjük a tejhez és a tűzhelyen folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
TIPP: Nagyon vigyázzunk, hogy ekkor már ne forraljuk fel a fagyi alapot, mert kicsapódik a tejből tojássárgája. Még forrás előtt húzzuk le a lábast a tűzhelyről.
- Ha a kávés jégkrém alapja lehűlt 80 ˚C alá, beleönthetjük a ganodermás kávé tasak tartalmát, majd elkeverjük.
- Amikor a majdnem kész kávés jégkrém kihűlt, formákba öntjük, majd 2-3 órára betesszük a fagyasztóba. Miután megfagyott, már fogyasztható is.
Jégkrém helyett inkább fagyit ennél? Nézd meg a kávéfagyi receptet is!