Kávé mellé víz – sznobság vagy elvárt minimum?

Legyél Te is DXN ganoderma kávé fogyasztó! Miért? Mert egészséges, finom, és még pénzt is kereshetsz vele. A részleteket megtalálod ide kattintva.

Kávé vízzel

Miért szolgálnak fel sok helyen a kávé mellé vizet? Vagy épp azt is kérdezhetnénk, hogy miért nem szolgálnak fel a kávé mellé vizet? Attól függően, hogy melyik megközelítést választjuk, többféle oka lehet. Otthon, munkahelyen általában víz nélkül isszuk a kávét. De, ha mégis iszunk előtte vagy utána vizet, azt igazából nem biztos, hogy tudatosan tesszük.

Kávé mellé víz – előtte vagy utána igyuk?

Sok helyen úgy tartják, hogy a kávé mellé kísérőnek adott víznek egészségügyi okai vannak. Amennyiben valóban kísérőként tekintünk a vízre és a kávé után isszuk meg, akkor ez segít a koffeint feloldani a szervezetünkben. Könnyebben felszívódik és a savasságot is csökkenthetjük vele valamelyest.
Ugyanakkor, mivel a kávénak vízhajtó hatása is van, a vízzel ezt a folyadékveszteséget is pótoljuk.

DXN termékek és kávék

Higiéniás oka az, hogy a kávé mellé adott víz a kellemetlen szájszagot azonnal semlegesíti. Ezt akkor is jó, ha tudjuk, amikor éppen nem kávét iszunk, hanem más markáns ízű italt.

Esztétikai okból is fogyaszthatunk a kávé mellé vizet. Ha figyelünk arra, hogy a kávé után minél hamarabb megigyuk vizünket, akkor jó eséllyel csak sokkal kevesebb idő után színezi el fogainkat a kávé.

Más a helyzet, ha még a kávé előtt megisszuk vizünket. A nagy kávéguruk úgy tartják, hogy a kávé elfogyasztása előtt megivott víz leöblíti ízlelőbimbóinkat, ezáltal sokkal aromásabb és finomabb lesz az elfogyasztott kávé.

Tehát összefoglalva elmondhatjuk, hogy a kávé mellé felszolgált víz több okból is hasznos dolog:

 • oldja a koffeint a szervezetben
 • csökkenti a gyomor savasságát
 • pótolja a folyadékveszteséget
 • semlegesíti a szájszagot
 • kevésbé színezi a fogakat
 • tisztítja az ízlelőbimbóinkat

Ezek után az ember kétszer is meggondolja, hogy a kávé mellé ne igyon vizet. Akár előtte, akár utána isszuk, mindegyiknek van előnye. Sok praktikusság is rejlik ebben, nemcsak az etikett kedvéért tartják ezt a szokást. Hátránya lehet, hogy nincs is.

Felhasznált cikk: kaveklub.postr.hu

DXN termékek és kávék       Kávés üzleti lehetőség, MLM

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. 🙂 RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, strifler.anita@gmail.com

Strifler Anita

DXN üzletépítő és blogger vagyok. Csapatom bővítéséhez olyan személyeket keresek, akik szívesen kipróbálnának egy másfajta kávét és szeretnének vele pénzt is keresni. :) RÉSZLETEK ITT: fekete.ganodermakave.hu, strifler.anita@gmail.com

One thought on “Kávé mellé víz – sznobság vagy elvárt minimum?

 • szeptember 1, 2016 at 10:27
  Permalink

  A cikk alapjan illetve altalam ismert forrasokbol, en tuti kavezas elott es utan is, elfogyasztanek egy kis uveg vagy pohar vizet.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.