Zsíros Deszka színtelen kávéja

DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Ittál már színtelen kávét? Ha még nem, nem maradtál le semmiről. Zsíros Deszka megkóstolta helyetted is az átlátszó kávét és elmondja a véleményét róla. Nézd meg ebben a videóban:

A színtelen kávé története

A színtelen kávéról 2015-ben írtam egy rövid ismertető cikket Már jön az új őrület, a szőke kávé címmel. Akkor még gyerekcipőben járt ez a találmány és nem nagyon lehetett kapni boltokban sem.

Most, hogy felfedeztem Zsíros Deszka színtelen kávéjáról szóló videóját, utánanéztem, milyen visszhangja van a pár évvel ezelőtti cikkemben írt színtelen kávénak. Meg is találtam annak a feltaláló testvérpárnak a weboldalát, akikről 4 évvel ezelőtt írtam.

A weboldalukon írják, hogy az ötlet 2012-ben pattant ki a fejükből azzal a motivációval, hogy jó lenne egy olyan élénkítő italt inni, ami nem hagy foltot sem a ruhán, sem a fogakon. A kávé egyszerűen a Clr Cff, vagyis clear coffee, azaz tiszta kávé elnevezést kapta.

Úgy látszik, az ötlet bevált, mert már több országban kapható a kávéjuk. Sőt, már el is kezdték másolni az ötletüket.

A Zsíros Deszka által bemutatott Clear Latte italt az Asahi dobta piacra. Pontos dátumot nem találtam róla, hogy mikor. Viszont 2018 május előtti cikkeket nem találtam erről a színtelen kávéról. Feltételezem, nagyjából ekkor jelenthették be a terméküket.

A színtelen kávé előnyei

  • nem hagy foltot a ruhákon
  • nem hagy foltot a fogakon
  • egészséges érzete van tőle az embernek, hiszen úgy néz ki, mint a tiszta víz

A színtelen kávé hátrányai

  • íz alapján csupán árnyéka az igazi kávénak (Ezt egyszer testközelből is le fogom tesztelni, most csupán Zsíros Deszka beszámolójára hagyatkozom.)
  • hiányzik a kávézási élmény, hiszen egy műanyag palackból issza az ember. Ráadásul hidegen, ahogy a videóban látható.
  • egészséges ital érzetét kelti az emberben, bár nem tudni, hogy valóban egészséges-e. Személy szerint fogalmam sincs, milyen eljárásokkal (talán vegyszeres?) vonják ki a színt a kávéból, de érdemes ezen elgondolkodni.

DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások