Zsíros Deszka színtelen kávéja

DXN kávé

Ittál már színtelen kávét? Ha még nem, nem maradtál le semmiről. Zsíros Deszka megkóstolta helyetted is az átlátszó kávét és elmondja a véleményét róla. Nézd meg ebben a videóban:

A színtelen kávé története

A színtelen kávéról 2015-ben írtam egy rövid ismertető cikket Már jön az új őrület, a szőke kávé címmel. Akkor még gyerekcipőben járt ez a találmány és nem nagyon lehetett kapni boltokban sem.

Most, hogy felfedeztem Zsíros Deszka színtelen kávéjáról szóló videóját, utánanéztem, milyen visszhangja van a pár évvel ezelőtti cikkemben írt színtelen kávénak. Meg is találtam annak a feltaláló testvérpárnak a weboldalát, akikről 4 évvel ezelőtt írtam.

A weboldalukon írják, hogy az ötlet 2012-ben pattant ki a fejükből azzal a motivációval, hogy jó lenne egy olyan élénkítő italt inni, ami nem hagy foltot sem a ruhán, sem a fogakon. A kávé egyszerűen a Clr Cff, vagyis clear coffee, azaz tiszta kávé elnevezést kapta.

Úgy látszik, az ötlet bevált, mert már több országban kapható a kávéjuk. Sőt, már el is kezdték másolni az ötletüket.

A Zsíros Deszka által bemutatott Clear Latte italt az Asahi dobta piacra. Pontos dátumot nem találtam róla, hogy mikor. Viszont 2018 május előtti cikkeket nem találtam erről a színtelen kávéról. Feltételezem, nagyjából ekkor jelenthették be a terméküket.

A színtelen kávé előnyei

  • nem hagy foltot a ruhákon
  • nem hagy foltot a fogakon
  • egészséges érzete van tőle az embernek, hiszen úgy néz ki, mint a tiszta víz

A színtelen kávé hátrányai

  • íz alapján csupán árnyéka az igazi kávénak (Ezt egyszer testközelből is le fogom tesztelni, most csupán Zsíros Deszka beszámolójára hagyatkozom.)
  • hiányzik a kávézási élmény, hiszen egy műanyag palackból issza az ember. Ráadásul hidegen, ahogy a videóban látható.
  • egészséges ital érzetét kelti az emberben, bár nem tudni, hogy valóban egészséges-e. Személy szerint fogalmam sincs, milyen eljárásokkal (talán vegyszeres?) vonják ki a színt a kávéból, de érdemes ezen elgondolkodni.

DXN termékek és törzsvásárlói regisztráció DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

Hozzászólások