Ganoderma kávé, ahogy én látom

DXN kávé

AnitaNem is olyan sok, csak pár éve, hogy a Ganoderma kávé életem részévé vált. Korábban én is a hagyományos kávékat ittam. A kávézási szokásomat a második „igazi” munkahelyemen vettem fel. Akkor még egy pizzériában dolgoztam diszpécserként. Már ott is tejjel ittam a kávét. Ezt a szokásomat a mai napig őrzöm. Ez idő tájt se híre, se hamva nem volt még az én életemben a Ganodermának.

Kísérletezés

Azután jött egy lehetőség és megismertem az instant Ganoderma kávét, mint lúgosító kávét. Mindegyik Ganoderma kávé íze kicsit más és más. Volt szerencsém egy kivételével az összes kávét kipróbálni ugyanattól a cégtől. 2,5 évvel ezelőtt, 2012-ben az első választásom a Cream Coffee-ra esett. 2-3 hónapig meg is maradtam ennél a kávénál.

Vannak, akik azt mondják, hogy az első néhány csésze ganodermás kávé elfogyasztása után egy erőteljesebb méregtelenítő hatást figyeltek meg magukon. Ez sokszor egy kisebb hasmenésben nyilvánult meg.

Nálam ilyen helyzet azért nem állt fenn, de én is éreztem a méregtelenítő hatást. Sőt, érezhetően energikusabb is lettem. A Ganoderma kávé ezen hatása annyi fórumon és blogon olvasható, hogy szinte Dunát lehetne vele rekeszteni. De mit csináljon az ember, ha egyszer valóban így van.

A Cream Coffee nagyon ízlett és finom volt egészen addig, amíg meg nem kóstoltam utána a 3 az 1-ben kávét. 1-2 hónapig megmaradtam ennél a kávénál, majd váltogattam a krémkávéval.

Ezt követően próbáltam ki a fekete kávét, amin igazán érződött az intenzív kávé íze. Bár én alapvetően nem rajongok a túl erős kávékért, ezért lehet, hogy másnak nem olyan erős, mint nekem volt. A kis kávés tasak tartalmát harmadoltam mindig. Így a kávé továbbtartott, de a hatás megmaradt.

Bevallom, volt olyan kávé, ami nekem egyáltalán nem ízlett. Ez pedig a Maca EuCafé vagy Maca VitaCafé volt. Már nem emlékszem, melyikre esett anno a választásom, hogy megkóstoljam, de miután az egyiket kipróbáltam, a másikkal már nem akartam kísérletezni. A Maca-féle kávékkal való pályafutásom ennél a pontnál véget is ért.

Utána jött a csokis kávé kipróbálása. Amikor ezt a kávét megkóstoltam, sokáig úgy gondoltam, hogy megtaláltam a kedvencemet. Valóban érződik rajta a finom csokis íz, de még ezt a kávét is tudta „überelni” egy másik fajta Ganoderma kávé.

Megtaláltam az igazit

Zhi Cafe ClassicAz igazi kedvencem a Zhi Café Classic névre hallgató filteres ganodermás kávé lett. Ezt a kávét lassan 2 éve fogyasztom, és nem tudom megunni. Igaz, ez a leggyengébb kávé az eddig kipróbált Ganoderma kávék közül. A cikkem elején lévő képen is ezzel a kávéval vagyok lefényképezve.

Ezután jött még egy Ganoderma kávé, amit ki kellett próbálni, hiszen kíváncsi az ember. Én is az voltam. Ez a fehér kávé, vagyis White Coffee névre hallgató extra krémes kávé volt. Ez a kávé is ízlett, de a Zhi Cafe Classic kávé testesíti meg számomra a tökéletes kávét. Noha ez pont nem a legnépszerűbb kávék közé sorolják. Talán, mert túl gyenge.

Tudok segíteni a választásban, ha szeretnéd kipróbálni valamelyik Ganoderma kávét. Vagy a DXN kávé cikkem alatt is elolvashatod, melyik milyen ízű.

 


DXN termékek és törzsvásárlói regisztráció DXN egészséges kávék és törzsvásárlói regisztráció

One Response

  1. Bojtos Zoltán február 20, 2015

Hozzászólások